20 jaar Counter-Strike: speel de retro-versie van Dust II

20 jaar Counter-Strike: speel de retro-versie van Dust II
De koning der FPS-games!

De huidige generatie tieners zullen Call of Duty zien als dé benchmark onder First Person Shooters. De echte oude garde van online multiplayer games weten wel beter. Counter-Strike was dé shit vroeger. Dit jaar is het alweer 20 jaar geleden dat de eerste versie van het spel werd uitgebracht. Valve viert dit door Dust II in retro-vorm terug te brengen.

Dust II is te spelen via de Casual-spelmodus binnen Counter-Strike: Global Offensive. Je speelt niet altijd de retro-versie. De spelmodus varieert tussen een moderne, een verbeterde en een klassieke versie van de map.

De map is onderdeel van de nieuwste Counter-Strike: Global Offensive update. Het spel, dat met 16 miljoen unieke spelers nog steeds erg populair is, werd gister voorzien van deze update. Inmiddels zijn op YouTube al wat video’s verschenen die de map laten zien. Check het filmpje hieronder om gameplay te bekijken. Wellicht een mooi moment om Counter Strike af te stoffen en de klassieke game weer eens aan te slingeren.

[gv data=”RTdxZEGJvwY”][/gv]

2 Comments

  1. Vergeet Unreal Tournament (ook uit 1999) niet.
    Was ook jaren lang erg populair.

    Die Dust map was trouwens ook als custom map in COD4 te spelen kan ik me herinneren.

    • @bertorelli: jep absoluut! De MOD community op COD4 was behoorlijk groot. Speelde zelf op een Modern Warfare 2 mod server met een hele eigen clan/community; bhc-rangers. Volgens mij staat hun website nog live. Mooie tijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *