10 emoji’s die iets anders betekenen dan je dacht

10 emoji's die iets anders betekenen dan je dacht
Heb je dat nou ook altijd, stuur je een bericht met een emoji naar iemand en krijg je een vreemd antwoord terug? Misschien kwam dat omdat de emoji verkeerd geïnterpreteerd werd.

Daarom hier een aantal emoji’s die vaak verkeerd begrepen worden. Ken jij er nog meer? Laat het dan weten in de comments.

1. Sleepy Face

Deze emoji wordt door veel mensen gebruikt om verdriet uit te beelden. Maar de ’traan’ die we zien is eigenlijk kwijl dat uit je mond loopt terwijl je slaapt.

2. Open hands sign

Dit lijkt mij toch een duidelijk geval van ’talk to the hand’, maar het betekent blijkbaar dat je iemand wilt knuffelen.

3. Face with OK gesture

Is dit nou een ballerina of iemand die blij verrast is? Geen van beide blijkbaar, het symboliseert namelijk het OK gebaar. De emoji maakt namelijk een grote O wat in Japan een beeldspraak is voor OK

4. Information desk person

Deze emoji wordt blijkbaar gebruikt door mensen die een sarcastisch bericht kracht bij wil zetten, het lijkt namelijk net alsof ze haar hand door de haren wuift. Eigenlijk kijken we naar iemand die haar hand ophoudt en vraagt ‘wat kan ik voor je betekenen’.

5. Person with folded hands

In plaats van dat we hier naar een high five kijken zien we eigenlijk een teken van dankbaarheid. In Japan wordt hij dan ook vooral gebruikt om je dankbaarheid te tonen voor een maaltijd.

6. Dizzy symbol

Ben je duizelig of heb je een vallende ster gezien? Mocht je last hebben van het eerste gebruik dan deze emoji.

7. Face with cold sweat

Weer een emoji waarbij het lijkt alsof je verdrietig bent of huilt. Niets is minder waar aangezien je hiermee aangeeft dat je in een stressvolle situatie zit.

8. Hands raised in celebration

Iets te vieren? Gebruik dan deze emoji om vreugde uit te beelden. De studenten aan de Universiteit van Miami gebruiken hem inmiddels om hun sporters aan te moedigen. ‘Throwing up the U’ is namelijk het symbool van de Hurricanes uit Miami.

9. Women with bunny ears

Deze wordt veel gebruikt door vrouwen die aangeven dat ze met vriendinnen gaan dansen of een nachtje uit hebben. Wat we eigenlijk zien zijn twee vrouwen met konijnenoren. Het is weer een Japans symbool dat wordt geassocieerd met sex-appeal net zoals een Playboy bunny.

10. Person bowing deeply

We zien hier iemand die aan het buigen is uit respect voor een ander. Dus niet gebruiken als je duidelijk wilt maken dat je ergens mee zit over nog ergens over na moet denken.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *