Wat mogen we verwachten van Google tijdens het I/O Event

Wat mogen we verwachten van Google tijdens het I/O Event
Morgen gaat voor Google het grootste evenement van het jaar van start. Hierin zal Larry Page weer acte de présence geven en ons vertellen met welke producten we volgend jaar aan de slag kunnen.

Het evenement wordt afgetrapt met een twee uur durende keynote waarin de bazen van Google, waaronder Larry Page alles gaan vertellen over de plannen van het bedrijf. Het is dus te vergelijken met de WWDC Keynote van Apple. Maar wat gaan we dit jaar horen en waar moeten we op letten?

Android Wear

Het nieuwe OS van Android speciaal ontwikkeld voor wearables zal waarschijnlijk een grote rol spelen tijdens de keynote. We zagen al fabrikanten zoals LG en Motorola met prototypes van smartwatches waarop Android Wear te zien was. Voor al deze producten is helaas nog geen datum bekend wanneer ze gaan verschijnen. Waarschijnlijk zullen we dan ook morgen gaan horen wanneer de eerste wearables in de winkels zullen liggen. Er wordt zelfs gefluisterd dat Samsung met een nieuwe wearable komt tijdens de keynote waarop Android Wear geïnstalleerd is.

Huisbeveiliging en automatisering

Door de overname van Nest gaat Google een grote rol spelen binnenshuis. Zo maakt Nest het mogelijk om verschillende apparaten binnenshuis met elkaar te laten communiceren. Zo produceren ze een slimme thermostaat die zicht aanpast aan onze gewoontes en kan het op dit moment al communiceren met een auto van Mercedes. De thermostaat zal dan ook alvast je huis opwarmen als je in aantocht bent.

Vorige week heeft Nest het bedrijf Dropcam nog ingelijfd voor 555 miljoen dollar. Dropcam maakt op zijn beurt weer WiFi camera’s die je in en om het huis kan plaatsen. Tijdens het I/O evenement zullen we dan ook meer gaan horen over de toekomst van het internet of things en welke rol Google hierin gaat spelen.

Android TV

Android TV zal een nieuwe dienst worden die te vergelijken is met Apple TV. We zagen al screenshots voorbij komen waardoor we al aardig weten hoe het systeem gaat werken. Door middel van een nieuwe nieuw ontwikkelde kaartstructuur met de naam Pano is het systeem erg eenvoudig te bedienen.

Zo zal je straks met een paar drukken op de knop naar je favoriete serie via Netflix kunnen kijken of naar je favoriete muziek kunnen luisteren via Google Play Music. Tijdens het I/O evenement wordt dan ook de officiële introductie van het systeem verwacht.

Nexus tablet en telefoon

Het gonst van de geruchten over een mogelijke nieuwe Nexus telefoon en een tablet dat door HTC zal worden geproduceerd. Vooralsnog gaat het dus nog steeds om geruchten. We hopen dan ook meer te weten te komen over aankomende releases in de Nexus serie. Of dat Google juist de stekker eruit trekt en verder gaat onder de naam Silver.

Google+

Hoe nu verder met Google+? Verwacht wordt dat Google+ verder gestript zal worden. Hierdoor zullen veel van de diensten die via Google+ beschikbaar waren los van elkaar gebruikt kunnen worden. Denk daarbij aan de video chat en de foto opslag dienst. Google+ is ook nooit het succes geworden dat Google voor ogen had.

Google Glass

Nadat Google al aankondigde dat Google Glass ook in Engeland beschikbaar komt. Wordt er verwacht dat Google de datum zal aankondigen wanneer Google Glass voor iedereen te koop zal zijn. Misschien horen we ook wel wat de uiteindelijke adviesprijs zal worden. Google zal in ieder geval eerst moeten aankondigen dat Google Glass uit de beta fase zal worden gehaald. (via: Business Insider)

Wat is het product waar jij het meest naar uit kijkt? Laat het weten in de comments.

No comments yet

  1. Ergo: na vanavond kun je via Google Glass op je Android TV zien hoe hoog de temperatuur op je Nest-thermostaat is, en daarvan een notificatie krijgen op je Android 4.5-toestel? 😉

    Maar zonder dollen: als ik zie wat Google al met de Chromecast kan, zijn mijn verwachtingen voor Android TV hooggespannen.

  2. Ergo: na vanavond kun je via Google Glass op je Android TV zien hoe hoog de temperatuur op je Nest-thermostaat is, en daarvan een notificatie krijgen op je Android 4.5-toestel? 😉

    Maar zonder dollen: als ik zie wat Google al met de Chromecast kan, zijn mijn verwachtingen voor Android TV hooggespannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *