The Mandalorian op Disney+ minder mooi dan zou moeten?

The Mandalorian op Disney+ minder mooi dan zou moeten?
Wat is hier aan de hand?

Het is altijd even goed opletten welke films en series wel 4K en HDR ondersteunen en welke niet. Je wil natuurlijk wel maximaal genieten van je dure televisie. Het ene programma heeft het wel, het andere niet. Dat is een feit. Het is echter raar als een film of serie wordt aanbevolen met HDR en er blijkt geen HDR te zijn.

Dat lijkt te spelen bij The Mandalorian op Disney+. De eerste live-action Star Wars serie op de nieuwe Amerikaanse streamingdienst zou in HDR bekeken moeten kunnen worden. Volgens YouTube-kanaal HDTVTest is dit echter niet helemaal zo. Een kwalijke zaak mocht dit echt zo zijn.

The Mandalorian blijft volgens hen steken op 200 nits. Ter vergelijking: The Force Awakens bekijk je op Disney+ met meer dan 700 nits. Daar zit je dan met je HDR tv als Star Wars-fan. Check de video van de YouTubers hieronder om te zien wat ze bedoelen.

[gv data=”49SXB4L-R34″][/gv]

3 reacties

  1. HDR is natuurlijk niet alleen felle kleuren voor bijvoorbeeld de zon of lampen (laserzwaarden!). Maar ook de kleurdiepte waardoor alles er veel beter uit ziet. Dat zie je toch duidelijk terug bij The Mandalorian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *