MacBooks zijn aan een opmars bezig binnen bedrijven

MacBooks zijn aan een opmars bezig binnen bedrijven
Kantoren zijn het domein van Windows. Punt. Bill Gates bracht een computer + besturingssysteem naar iedere werkplek, maar de producten uit Cupertino beginnen er steeds meer marktaandeel te krijgen. Wordt Apple, dare I say it, mainstream?

Smart Business Strategies deed samen met InSites Consulting onderzoek naar laptops binnen de werkplekken van onze zuiderburen. Daaruit blijkt dat HP met een aandeel van 25 procent nog steeds grootleverancier is, gevolgd door Dell, met 19 procent. De derde positie is nu echter voor Apple met haar MacBook-aanbod.

MacBooks zijn aan een opmars bezig binnen bedrijven

Apple lijkt het voornamelijk goed te doen bij kleine en middelgrote bedrijven in België. Bedrijven met meer dan 500 werknemers gaan overduidelijk nog steeds prat op de hardware van Dell. Logisch, gezien het prijsverschil.

De tevredenheidscijfers vallen wel flink in het voordeel van Apple, volgens Smart Business Strategies. Acer bungelt onderaan de top4.

Nog geen reacties

  1. Bij ons op kantoor wordt inderdaad ook alleen maar met Apple gewerkt. Ik weet nog niet zeker of ik het een vooruitgang vind ten opzichte van Windows.
    Het is vooral irritant dat je andere toetscombinaties moet leren.
    Daarbij loopt Mac trouwens niet zo vaak vast als Windows en is het ook niet altijd even snel. Wat dat betreft weinig verschil / vooruitgang.
    Ik vind het echter wel een stuk prettiger dan Windows 8, maar ja daar staat ook weer een significant hogere prijs tegenover.

  2. Bij ons bedrijf (<50 werknemers) werken we al even grotendeels op MacBooks. Zolang de moederborden niet gefrituurd worden is de meerprijs snel ingehaald door het feit dat je er simpelweg sneller op werkt. In ons geval althans.

  3. Op het werk alles HP + Win server 2008. Ook een boel thin clients met win CE omdat alles op een terminal word gedaan. Wat ik vaak zie (en vooral bij ambtenaren van 40+) die een fancy mac-book hebben met windows erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *