De opvouwbare Huawei Mate X, is het 2.299 euro waard?

Huawei Mate X
Je hoort er als smartphonemaker niet meer bij als je geen vouwbaar toestel hebt.

Dat heeft Huawei ook in de gaten, want zij hebben aan de vooravond van het Mobile World Congress de Mate X gepresenteerd. Het toestel doet niet alleen futuristisch aan: Huawei zorgt er met allerlei bijzondere benamingen voor dat je meteen weet met wat voor apparaat je te maken hebt. Zo is de Mate X uitgevoerd in de kleur ‘Interstellar Blue’ en is de mechanische scharnier ‘Falcon Wing’ gedoopt.

De Mate X is voorzien van een flexibel OLED-scherm. Het scherm aan de voorkant meet 6,6″ en heeft een resolutie van 2.480 bij 1.148 pixels, het tweede scherm is 6,38″ groot en heeft 2.480 bij 892 pixels. Vouw je de Mate X open, dan ontstaat één 8 inch display met een resolutie van 2.480 bij 2.200 pixels.

Huawei gebruikt de extra ruimte onder andere voor een flink gepeperde accu, want met een capaciteit van 4.500mAh zit er een exemplaar in waar je wel even mee vooruit kunt. Dankzij de ondersteuning voor SuperCharge is die accu in 30 minuten voor 85 procent opgeladen. Exacte informatie over de accuduur ontbreekt helaas nog.

Onder de motorkap vinden we ook de Balong 5000, op dit moment de snelste 5G-chip ter wereld. Het is nog even wachten op ondersteuning van Nederlandse providers, maar als het zover is, dan kun je nog sneller up- en downloaden. In dat opzicht is de Mate X dus ook toekomstbestendig.

De Huawei Mate X komt later dit jaar op de markt en krijgt een vanafprijs van 2.299 euro mee, dat is ietsje duurder dan de Galaxy Fold.

No comments yet

  • @toyotafortuner: precies dit. Zo maar 2300 euro voor een telefoon aftikken. Gekkenhuis.

   Ik had eigenlijk gehoopt dat de trend voor opvouwbare telefoons zou leiden tot een telefoon die een groot scherm biedt, maar in opgevouwen toestand niet groter is dan pak-em-beet een Galaxy S4 of iPhone SE van een aantal jaar geleden. Boy, was I wrong…

   • @rrrobert: Gelukkig heb je onder Android (nu al!) veel verschillende smaken die eraan komen.

    Persoonlijk lijkt me dat niks, in “normale modes” voelt t dan als owngrade, en de tablet modes is dan te groot voor normaal gebruik.
    Ik vind het huidige aanbod min of meer perfect! Gewoon een normale 2019 telefoon, met een 7/8″ tablet er in. Met in de toekomst een extra vouw naar 10″. ik zou niet lager dan 5,5″ gaan qua phone mode.. (wat met die dunnere bezels al echt een stuk kleiner is)

 1. Zo lang de opvouwbare toestellen in dicht gevouwen toestand niet dikker zijn dan een doorsnee smartphone en niet zwaarder wegen maken ze geen kans , steek eens 2 Iphones in je broekzak dan zie je het wel
  Dus er niet bij horen is een beetje voorbarig !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *