De SolarBriefcase: nooit meer lege gadgets?

SolarBriefcase
Er zijn maar weinig dingen zo irritant als een lege laptop of smartphone als je onderweg bent. Deze koffer met zonnepanelen komt met een oplossing.

De SolarBriefcase is een draagbare generator met ingebouwde zonnepanelen, die een batterij oplaadt. Verschillende uitgangen (waaronder USB) maken het gemakkelijk om er een snoertje van je laptop, smartphone of tablet in te stoppen, zodat ze opgeladen worden.

Lange levensduur
Een klein LCD-scherm geeft aan hoever de batterij nog geladen is, evenals de energie die er op dat moment uitgehaald wordt. Een speciale schakelaar, de ‘master cut-off switch’ die de koffer volledig uitschakelt, verbetert de levensduur van de batterij, zodat hij ook voor lange periodes weggelegd kan worden. Met de slaaptimer schakelt de koffer zichzelf in of uit op een ingesteld tijdstip. Bekijk in onderstaande tabel hoe lang verschillende gadgets opgeladen kunnen worden.

Oplaadtijd

De SolarBriefcase, gemaakt door LinorTek uit North Carolina, is via deze link te koop voor 489 dollar, exclusief 30 dollar verzendkosten.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *