CNN+ drie weken na lancering alweer uit de lucht gehaald

CNN+ drie weken na lancering alweer uit de lucht gehaald

CNN+ drie weken na lancering alweer uit de lucht gehaald

Is dit het kortste bestaan van een streamingdienst ooit? De stekker is razendsnel uit CNN+ getrokken.

Streamingdienst komen en.. ja vooral komen eigenlijk. HBO Max, Netflix, Apple TV+, Disney+ en noem ze allemaal maar op. Stuk voor stuk boeken ze succes. Dan zijn er ook nog allerlei streamingdiensten van kleinere partijen. Die hebben het er een stuk moeilijker mee.

Zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN besloten om CNN+ uit de lucht te halen. De streamingdienst werd nog geen maand geleden uitgebracht. Een verzadiging van de markt is vermoedelijk de oorzaak van het falen. Er zijn zo verschrikkelijk veel streamingdiensten dat de nieuwe dienst van de nieuwszender bovenop de stapel kwam te liggen.

CNN valt onder Warner Bros. Discovery. Het moederbedrijf heeft meerdere streamingdiensten waaronder Discovery+ en HBO Max. Ook de Amerikanen beseffen dat het aanbod met services wel heel groot is. Daarom is besloot om de strategie 180 graden om te gooien.

De nieuwste streamingdienst CNN+ gaat op z’n gat. Daarnaast moeten diverse diensten samengevoegd worden tot één grote service. HBO Max en Discovery+ zullen voortaan samen door één deur gaan. De series en programma’s van CNN+ zullen voor een deel samengevoegd worden met de nieuwszender zelf en de website. Eind april valt het doek voor de dienst. (via Washington Post)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *