Sim Only Onbeperkt Internet | Internet zonder grenzen?

Een Sim only onbeperkt internet abonnement levert voor gebruikers veel voordelen op. Er zijn tegenwoordig ook veel providers die sim only onbeperkt abonnementen leveren. Daarom kan het soms lastig zijn om de voor jouw situatie meest geschikte uit te kiezen.

goedkope sim only onbeperkt internet

In dit artikel lees je alles over wat de beste keuze is als je naar het buitenland gaat, wat de verschillende opties zijn en wie voor jou de beste provider is om je keuze te vergemakkelijken!

Wat is sim only onbeperkt internet?

Met een sim only onbeperkt internet abonnement, hoef jij je geen zorgen te maken dat je over jouw datalimiet gaat. Je kan namelijk met dit abonnement onbeperkt internetten op je mobiel zonder dat jouw MB’s opraken.

Wanneer je een sim only abonnement afluist bij een provider, krijg je er geen toestel bij. Je moet in dit geval zelf voor een smartphone zorgen, maar kan wel profiteren van de voordelen van je sim only onbeperkt internet. Wanneer je gebruik wilt maken van het snelle 5G-netwerk dat sommige providers aanbieden, dan moet je smartphone wel 5G ready zijn.

Vind je het prettiger om direct een telefoon te ontvangen bij je abonnement? Dan kan je het beste voor een abonnement met toestel kiezen, zodat jij alles in één keer ontvangt. 

Vaste internetaansluiting vaak overbodig

Download je weinig films en Netflix je weinig? Maar maak je wel veel gebruik van internet? Dan kan het interessant voor je zijn om vast internet thuis te vervangen door mobiel internet. Dat scheelt namelijk veel geld.

De goedkoopste vaste internetaansluiting kost je rond de dertig euro per maand. Tarieven voor onbeperkt mobiel internet liggen niet heel veel hoger, rond de dertig tot veertig euro per maand. Daarvoor in ruil krijg je onbeperkt internet, bellen en SMS, overal in Europa. Voor mij was de keus niet moeilijk.

Sim only onbeperkt Internet
Sim only onbeperkt internet biedt veel vrijheid

Daarbij heb je dan vaak ook onbeperkt bellen, SMS’en en vrijheid. Je kan internetten, waar in de EU je maar wilt. Met je laptopje schrijven onder de middernachtszon op de Lofoten? Of overwinteren op Malta? Het kan gewoon. Je kan op vakantie je zaak gewoon door blijven runnen.

Dat is met een vaste aansluiting uiteraard wel anders. Vandaar dat veel mensen die alleen wonen, waaronder schrijver dezes, over zijn gestapt op mobiel internet. Goedkoper en meer vrijheid.

Fair use policy

Wel kan je bij sommige goedkope sim only onbeperkt internet bundels maar een bepaalde hoeveelheid gigabytes per dag verbruiken. Wanneer deze gigabytes op zijn, moet je wachten tot de volgende dag. Of je kan door middel van het versturen van een sms een nieuwe bundel ontvangen. Hier komen natuurlijk wel extra kosten bij kijken.

Wil je overstappen op een sim only onbeperkt abonnement van een andere provider? Dan moet je rekening houden met de opzegtermijn van je huidige provider. Dit kan onverwachte kosten voorkomen en zo weet jij wanneer je kan profiteren van onbeperkt data.
In totaal zijn er vier (of vijf, als je Budget-Mobiel op het KPN-netwerk meetelt) providers in Nederland die sim only onbeperkt internet bundels aanbieden aan hun klanten. Hier beneden worden ze met elkaar vergeleken, zodat jij weet welke het beste aansluit bij jouw wensen. 

Direct de beste sim only voor onbeperkt internet vergelijken? Klik op de knop hiernaast!

Sim only onbeperkt internet in het buitenland

In Europa

Wanneer je binnen de EU reist, is je databundel net wat anders dan in Nederland. In de EU is het namelijk wel mogelijk om een onbeperkt abonnement te nemen. Wel geldt deze per maand en niet per dag.

Je kan natuurlijk wel na een tijd een extra databundel kopen, mocht je vroegtijdig al je data hebben verbruikt. In elk ander EU-land krijg je hetzelfde aantal MB’s en belminuten per maand als in Nederland. Alleen geldt dit niet voor onbeperkte bundels.  

sim only onbeperkt internet

Bij bijvoorbeeld KPN is het maximum 25 GB per maand buiten Nederland. Als je weinig video’s en series kijkt, heb je daar in principe voldoende aan. En je gaat waarschijnlijk niet op vakantie om de hele dag films te kijken. Maar juist om een ander land te ervaren. Extra data in het buitenland inkopen is duur. Denk dan al gauw aan een tientje per gigabyte binnen de EU.

Sim only onbeperkt internet buiten de EU

Wanneer je buiten de EU reist worden er andere tarieven gehanteerd op het gebied van bellen, sms’en en internetten. Goedkope sim only onbeperkt internet bundels gelden vaak niet buiten de EU en kunnen ook niet worden aangevraagd. Je kunt buiten de EU gebruik maken van een gewone databundel, maar zonder onbeperkte data.

Of, doorgaans de voordeligste oplossing, koop een lokale SIM-kaart op het vliegveld of in een grensplaats in het land van aankomst. Hier kan je het beste van te voren informatie over inwinnen.

Voordat je naar het buitenland reist, is het verstandig om voor je reis contact op te nemen met jouw provider. Zij vertellen je precies wat jouw databundel in het buitenland inhoudt. Zo kan jij voorbereid op weg gaan. 

unlimited data (sim only)

Meer weten over goedkope sim only onbeperkt internet providers? Vergelijk ze direct!

Providers met elkaar vergelijken

Nu je weet wat de voordelen van een sim only onbeperkt internet bundel zijn, kan je verschillende providers met elkaar gaan vergelijken om voor jou de beste bundel uit te kiezen. Ben je ook op zoek naar sim only onbeperkt bellen? Dan kun je dit bij de meeste providers ook afsluiten.

Tele2

Met de sim only onbeperkt internet bundel, kan je zelf bepalen hoe lang jouw abonnement duurt. Je kan een contract van één, of twee jaar nemen, maar kan ook voor een maandelijks opzegbaar abonnement kiezen. Deze laatste optie kan voor klanten erg prettig zijn, mocht het dataverbruik per maand erg verschillen. De andere twee optie zijn ook erg voordelig. Hier krijg je een goede kwaliteit voor een relatief lage prijs.

De goedkoopste optie waar je bij Tele2 voor kan kiezen, is een contract van één of twee jaar. Je bespaart hierdoor maandelijks geld, wat op jaarbasis veel voordeel oplevert. Het 4G-netwerk van Tele2 zorgt ervoor dat jij overal super snel mobiel internet hebt en overal het beste bereik.

Een ander fijn voordeel van het overstappen naar een sim only onbeperkt internet abonnement bij Tele2, is dat je gratis nummerbehoud kan aanvragen. Dit is erg prettig als je overstapt van een andere provider, omdat je dan geen moeite hoeft te doen om je contacten opnieuw in je telefoon te zetten.

Bij Unlimited Data (sim only) van Tele2 in de EU heb je een limiet van 18GB per maand. Wanneer je deze limiet hebt overschreden, kan je nog wel gebruik maken van data uit je bundel, tegen een hogere meerprijs. Voor landen buiten de EU gelden andere regels omtrent dataverbruik. Hiervoor kan je het beste zelf contact opnemen met Tele2 door te bellen, of om langs te gaan naar één van hun locaties. 

KPN Sim Only

Met de unlimited data (sim only) van KPN kan je per maand 25GB delen met KPN-abonnementen op hetzelfde adres. Dit is erg prettig voor klanten wanneer ze vroegtijdig alle data hebben verbruikt. Zij hoeven hierdoor namelijk geen nieuwe data te kopen, of hun bundel te verhogen. Gratis data van iemand anders die op hetzelfde adres woont, lost het probleem dan op.

Ook bij KPN is het mogelijk je oude nummer te behouden, waardoor contactgegevens niet verloren gaan. Bij het telefoongesprek kan je dit aangeven aan de medewerker van de helpdesk. En hoef je daarna geen moeite meer te doen om je contactgegevens te verwerken.

Sim only onbeperkt Internet
KPN Onbeperkt Internet biedt veel vrijheid op een snel netwerk.

De standaard simkaarten van KPN worden per post opgestuurd naar jouw huisadres. Heeft jouw telefoon een e-sim nodig? Dan wordt het abonnement automatisch op je e-sim gezet en heb je bij het afsluiten van een sim only onbeperkt internet abonnement een bedenktijd van veertien dagen.

Mocht je het toch ingewikkeld vinden om je simkaart op je telefoon te installeren, dan biedt KPN ‘’Toestelhulp’’ aan voor haar klanten, om het installatieproces te vergemakkelijken. 

Budget-Mobiel Sim Only

Via het KPN-netwerk wordt Budget-Mobiel onbeperkte Sim Only abonnement aangeboden. Het fijne aan de sim only onbeperkt internet bundel van deze provider? Dat is dat je nooit meer boven je limiet heen gaat.

Daardoor kan je per maand een heleboel kosten besparen. Al je datagebruik zit namelijk in het maandelijkse abonnementsgeld.

Ook heeft Budget-Mobiel Sim Only een aantal buitenlandvoordelen, waar je als klant van kunt profiteren.

Net als de andere providers kan je ook bij Budget-Mobiel Sim Only, je nummer behouden. Dit kan je in het gesprek aangeven en wordt alles voor je geregeld. 

onbeperkt internet
BudgetMobiel biedt met 20 euro per maand de voordeligste internet onbeperkt bundel, maar de fair use policy is streng.

T-Mobile Sim Only

Met de flexibele abonnementen van T-Mobile kan je een één jarig, of een tweejarig contract afsluiten en genieten van onbeperkt internetten. Onbeperkt bellen en sms’en hoort daar ook bij.

Met het 5G-netwerk dat is aangesloten op de T-Mobile sim only onbeperkt internet bundel, kan je profiteren van razendsnel internet. Je hebt geen last meer van traag ladende pagina’s en hebt vrijwel overal toegang tot snel internet.

Sim only onbeperkt Internet
Netflix verslaafd? Je hoeft nooit meer zonder. Aanbieder T-Mobile biedt het Unlimited Entertainment abonnement aan.

Het prettige aan deze provider is dat je per maand je specificaties van het sim only onbeperkt internet abonnement kosteloos kunt aanpassen. Hierbij ontvang je ook de optie voor nummerbehoud.

T-Mobile biedt sinds kort ook een Unlimited Entertainment abonnement aan. Daarmee kan je onbeperkt kunt genieten van een 5G-netwerk, Netflix én Videoland Plus. 

Vind je het toch moeilijk om een keuze te maken uit een bundel? Dan kan T-Mobile je helpen met de ‘’keuzehulp’’. Binnen een aantal minuten weet jij welke bundel het beste bij jou past en kan je van alle voordelen genieten. 

Vodafone

Het Red Unlimited abonnement van Vodafone maakt standaard gebruik van een 4G en een 5G-netwerk. Wanneer je een 5G-toestel hebt, maak je automatisch gebruik van het 5G-netwerk en is je internet altijd snel.

Wanneer je al klant bent bij Ziggo, ontvang je bij de sim only onbeperkt internet bundel van Vodafone voordeel. Denk aan een korting van 5 euro per maand, dubbel zoveel data, een extra tv-pakket en een Safe Online pakket XL.

De daglimiet van 5 GB kan steeds met een SMS gratis opgehoogd worden.

onbeperkt internet
Vodafone positioneert zich aan de bovenkant van de markt. Maar in ruil voor het prijzige abonnement kan je wel genieten van snel en onbeperkt internet.

Wel is Vodafone in verhouding duurder dan andere providers. In ruil voor de hogere kosten biedt Vodafone nog steeds aantrekkelijke voordelen waar je als klant van kunt genieten.  

FAQ Sim Only Onbeperkt Internet

Is Sim only onbeperkt internet echt onbeperkt?

Nee. Het “onbeperkt internet” abonnement geldt alleen binnen Nederland. Binnen de overige EU-landen geldt een harde kap van 13 tot 25 GB per maand. Ook hanteren providers een fair use policy. Als je de dagelijkse bundel van 3 GB (Budget-Mobiel) tot 5 GB (Vodafone) overschrijdt, moet je extra moeite doen om weer internettoegang te krijgen, doorgaans met een SMS’je. Buiten de EU zijn de tarieven voor data, zoals altijd, fors.

Voor wie is unlimited data (Sim only) vooral interessant?

Met de fikse prijsdalingen voor onbeperkt internet abonnementen, vormen deze steeds meer een gevaarlijke concurrent voor de onderkant van de markt van breedbandverbindingen. Als je niet vaak films of series kijkt en geen spellen met veel datagebruik speelt, heb je voor tussen de 20 en 40 euro een internetabonnement dat je over heel Europa kan meenemen.

Hoe ontwijk ik de hoge roaming tarieven buiten de EU?

Doe voor je vertrek goed onderzoek naar lokale aanbieders van 4G en 5G internet op je reisbestemming. Vaak kan je op het vliegveld of in een winkeltje een prepaid abonnement met een gulle databundel afsluiten. Dit is vooral in armere landen als Libanon of India interessant. Mogelijk kent je aanbieder een uitzondering voor het desbetreffende land en kan je toch voordelig internetten.

Ik wil geen gezanik met abonnementen en gewoon overal ter wereld kunnen internetten!

Reis je in een kampeerwagen rond en wil je vooral veel internet, dan kan satelliet internet, zoals StarLink van de flamboyante ondernemer Elon Musk (€99 per maand plus 500 euro voor de hardware interessant zijn.

Conclusie Sim only onbeperkt internet

Voordat je een sim only onbeperkt internet abonnement afsluit, is het belangrijk om van tevoren contact op te nemen bij jouw provider, om onnodige kosten te voorkomen en de juiste bundel voor jou te kiezen. 

Woon je alleen, speel je weinig zware games en kijk je weinig series? Dan is unlimited data (sim only) qua kosten voordeliger dan een vaste aansluiting, omdat je ook een onbeperkt mobiel abonnement in één hebt.

Sim only contract met onbeperkt internet?

Kies voor vrijheid. Bestel je goedkope sim only onbeperkt internet hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *