Refurbished iPhone | Alle ins en outs én beste deals

Velen dromen van een Apple Refurbished iPhones zijn goedkoper, is het slim een iPhone refurbished aan te schaffen in plaats van nieuw?

In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden die je hebt als je op zoek bent naar een refurbished iPhone. Hoe weet je of dit bij je past en waar koop je deze veilig?

apple refurbished iphone refurbished

In dit artikel leggen we uit wat refurbishing precies inhoudt, en of een Apple, refurbished net zo goed is als nieuw.

Wat is refurbishing en een refurbished iPhone?

Refurbishing is een Engels leenwoord, dat ongeveer neerkomt op: een tweedehands toestel grondig nakijken, schoonmaken en waar nodig, repareren. De Nederlandse term is: reviseren. Wat bijvoorbeeld vaak gebeurt bij refurbishing, is het vervangen van de accu. Anders dan de andere interne onderdelen van een smartphone, slijt een accu namelijk wel door gebruik. Na de refurbishing is een telefoon weer als nieuw. Althans, technisch gesproken.

Een refurbished iPhone is daarom nauwelijks te onderscheiden van een nieuw toestel. Er is wel een duidelijk verschil in prijs in deze Apple. Refurbished Apple telefoons zijn veel goedkoper dan nieuw. Daardoor komen ook voor mensen met een kleiner budget, deze toestellen binnen bereik.

iPhone refurbished vs tweedehands

Refurbished verschilt duidelijk van tweedehands. Een tweedehands toestel wordt niet nagekeken en gereviseerd door technisch specialisten.

Bij een refurbished iPhone zijn alle onderdelen getest en doorgemeten. Werkt het geluid nog? Is er geen waterschade? Zijn er defecte onderdelen? Dat, nog veel meer, is onderdeel van het proces van revisie.

apple refurbished iphone refurbished

Bij een tweedehands toestel moet je maar afwachten of het in goede staat is. Vaak zijn er onderdelen die al kapot zijn. Of die bijvoorbeeld gedeeltelijk los zijn geraakt. Het gevolg: deze toestellen zijn vaak direct al, of na enkele maanden, defect.

Dankzij de grondige check tijdens het refurbishing proces durft de verkoper ook 1 tot 2 jaar garantie te geven op deze modellen. Dat is zelfs meer dan Apple zelf. Dat doen ze niet zomaar. Een prettig gevoel, of niet soms?

Kies voor zekerheid

Het kopen van een tweedehands toestel van een particulier is best wel riskant. Het kopen van een refurbished iPhone via een betrouwbare site als GSMweb is wél een veilige aankoop. Al deze toestellen zijn namelijk 100% betrouwbaar. GSMweb is een uitstekende reviseur en je kunt hier dus veilig je refurbished iPhone aanschaffen.

Voordelen van refurbished iPhones

Geen wonder, dat aan refurbished iPhones enkele belangrijke voordelen zitten.

We noemen ze hieronder.

Vaak honderden euro’s goedkoper

Het grootste voordeel van een refurbished iPhone is de lagere prijs.

apple refurbished iphone refurbished

Veel mensen willen per se een nieuw toestel kopen en vinden een tweedehands toestel maar niets. Zelfs al is het grondig nagekeken en zit er twee jaar garantie op.

Daarom is de marktwaarde van Apple refurbished telefoons veel lager dan nieuw. En betaal je dus minder. Ook al zijn ze technisch gezien, vrijwel even goed.

Geleverd met langere garantie

Apple zelf geeft maar één jaar garantie op haar nieuwe toestellen. Veel verkopers van refurbished toestellen geven die ook. Maar sommige grote aanbieders, waaronder GSMweb, hebben zelf zoveel vertrouwen in hun proces dat ze twee jaar garantie op de iPhone geven.

Duurzamer

Weggegooide smartphones betekenen een enorm verlies aan grondstoffen, zoals goud, lithium, zeldzame aardmetalen en kobalt, en energie. Een chip produceren kost namelijk heel veel energie. Meer energie, dan de chip in zijn werkzame leven gebruikt, zelfs. Een chipfabriek die 600 000 “wafers” per jaar produceert, braakt evenveel CO2 uit als een stad als Alphen aan de Rijn. De chipgigant TSMC stoot meer CO2 uit dan General Motors.

En dat is nog niet alles. De elektronica-industrie is berucht om de grote hoeveelheden zeer giftige chemicaliën die deze uitstoot. Dus als jij gaat voor een refurbished iPhone in plaats van nieuw, doe je niet alleen je banksaldo, maar ook de aarde een enorm plezier.

Nadelen refurbished iPhones

Nieuwe toestellen hebben ook enkele voordelen. Apple refurbished iPhones hebben deze niet.

  • Vaak zijn er van de nieuwste modellen nog te weinig toestellen ingeruild om ze als refurbished iPhone variant aan te kunnen bieden.
  • Het kan zijn dat er geen nieuwe onderdelen (meer) beschikbaar zijn.Bijvoorbeeld voor bepaalde modellen die niet meer in productie zijn. In dat geval plaatst de refurbisher een tweedehands onderdeel.
  • Het toestel kan gebruikssporen hebben, afhankelijk van de conditie waarin het is ingeleverd door de vorige eigenaar.

Koop nu je refurbished iPhone!

Via GSMweb heb je twee jaar garantie op je refurbished iPhone. Neem snel een kijkje op de site!

Wat betaal je voor een refurbished iPhone?

Hoe beter refurbished en hoe beter de conditie van het oorspronkelijke toestel, hoe hoger de prijs.

Bij iPhone 6s toestellen moet je denken aan ongeveer 17 procent prijsverschillen Dit verschilt sterk per aanbieder. Prijsvergelijken loont dus, al kent bijvoorbeeld GSMWeb een laagste prijsgarantie.

apple refurbished telefoon

Extra tips

Sommige winkels beweren graag dat het prijsverschil veel hoger is. Vaak gaan ze dan uit van de (hoge) officiële adviesprijs, maar niet van de actuele laagste prijs. Het komt zelfs wel eens voor dat je meer geld betaalt voor een Apple refurbished telefoon dan dat een niet refurbished iPhone kost bij een prijsvechter als GSMWeb.

De besparing is vaak minder bij nieuwere en bij minder populaire iPhones. Dat komt, omdat de refurbishing bedrijven deze toestellen minder vaak tweedehands aangeboden krijgen. Wil je echt een koopje? Ga dan voor een ouder, ooit populair model. Daarvan zijn de prijzen het meest aantrekkelijk.

Let er wel op dan oudere modellen mogelijk meer slijtage hebben en dat je minder lang updates kan verwachten. De iPhone 6 kwam bijvoorbeeld in 2014 op de markt. Die kan je nog wel updaten naar iOS11, maar mogelijk zullen de updates in de toekomst niet meer op de iPhone 6 worden uitgebracht.

Veel gestelde vragen

Waarom zou je een refurbished iPhone kopen?

Apple refurbished telefoons zijn bijna altijd veel goedkoper dan een nieuwe iPhone van hetzelfde model. Daarnaast zit er bij o.a. GSMweb een langere garantie op en zijn ze veel beter voor de aarde.

Wat krijg je bij een refurbished iPhone?

Bij een refurbished iPhone zijn alle onderdelen grondig schoongemaakt, doorgetest en doorgemeten. Letterlijk vertaald betekent refurbished ‘gereviseerd’. Vaak zijn het gebruikte toestellen, maar niet altijd.

Wat is een refurbished scherm?

Dit zijn schermen die al eens gebruikt zijn, maar voor de verkoop eerst zorgvuldig zijn opgeknapt en opgepoetst. De toestellen worden gereviseerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Daarbij kun je denken aan een nieuwe accu of een nieuw scherm.

Refurbished iPhone kopen?

Bij GSMweb heb je ruime keuze uit verschillende refurbished iPhones, neem gauw een kijkje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *