OPPO Find X3 Review | Voormalig vlaggenschip nog toptoestel

Met gunstige OPPO Find X3 review op review brak OPPO definitief door op de westerse markten. Ook nu nog is dit voormalige vlaggenschip een voordelig geprijsde premium telefoon en zeker het kopen waard.

Inhoudsopgave

Over OPPO

BKK-loot OPPO is het meest verkochte telefoonmerk in thuisland China geworden. Chinezen zijn zeer prijs- en kwaliteitsbewust, dus als je in die harde vechtmarkt met jouw telefoons nummer 1 wordt, zegt dat veel.

Sterke kanten van OPPO zijn de hoge prijs-kwaliteitsverhouding en de uitstekende camera’s. Niet voor niets vallen ook steeds meer Nederlanders voor de charmes van dit topmerk. Het toestel waarmee OPPO echt doorbrak op de Nederlandse markt, was de OPPO Find X3. De familie van toestellen, die we nu gaan bespreken.

De Find X3 familie

oppo find x3 review

De OPPO Find X3 was leverbaar in drie uitvoeringen: de Find X3, de Find X3 Neo en de Find X3 Pro. De Neo en de Pro kan je zien als steeds luxere uitvoeringen van het basismodel.

Op dit moment maakt OPPO eigenlijk alleen nog de Find X3 Pro, hoewel mogelijk nog restpartijen van de eenvoudiger Neo en het basismodel te krijgen zijn. Vandaar dat we ons in deze OPPO Find X3 review richten op de Pro. Met een verkoopprijs van onder de achthonderd euro bij voordelige aanbieders, is dit toestel aantrekkelijker dan ooit.

Sterke punten uit de OPPO Find X3 Review

Wat allereerst opvalt aan de OPPO Find X3 Pro is dat het een toestel is met eigenlijk geen zwakke punten. Het scherm is geweldig, het ontwerp is elegant en het toestel scoort eigenlijk op alle belangrijke punten gewoon goed.

oppo find x3 review

Het toestel had waarschijnlijk wat goedkoper kunnen zijn, zonder de microscoopcamera. Niet heel veel mensen zullen die geregeld gebruiken. Ook zullen echte fotografieliefhebbers de periscoop voor telefoto’s missen.

Aan de andere kant is dit wel het enige toestel met een dergelijke unieke camera, en er is natuurlijk een doelgroep van telefoongebruikers, denk bijvoorbeeld aan mensen in de technische industrie, natuurfotografen en biologen, die hiermee wel degelijk blij is. Ook voor slechtzienden is de microscooplens erg handig om bijvoorbeeld kleine lettertjes mee te lezen. Voor sommigen wel degelijk zeer nuttig, dus. Ben jij een van die mensen, dan moet je sowieso zeker gaan voor dit unieke toestel.

Zeker met de recente prijsdaling, is dit een aantrekkelijke telefoon voor liefhebbers van microscopie, mensen die kleine onderdelen repareren en de wereld van het kleine. Maar ook voor anderen is dit een prima telefoon.

Vormfactor: functioneel, maar niet echt grensverleggend ontwerp

Het eerste wat opvalt aan deze telefoon is hoe licht hij eigenlijk is. De smartphone lijkt onnatuurlijk dun voor een highend smartphone, maar dit is erg prettig in het dagelijks gebruik. Verder is, qua afmetingen, de OPPO Find X3 Pro een vrij grote smartphone, vooral qua lengte. Met 16,4 cm lengte gecombineerd met een breedte van 74 mm en een dikte van slechts 8 mm, is dit een lange, dunne en slanke telefoon. De 193 g die deze telefoon weegt, maakt het onder de top-end telefoons een van de lichtere exemplaren.

Oppo find x3 review

Verder zien we dit bekende specs van high end telefoons zoals een scherm dat beschermd is door het bekende Gorilla glas, ook een achterkant van versterkt glas en een aluminium frame. Helaas ontbreekt een 3,5 mm audio Jack ingang voor een audio, want dat is helaas niet in de mode bij Apple telefoons tegenwoordig.

En dat zijn toch wel de marktleiders. Gelukkig heeft Google Apple even goed getrold op dit punt, zodat deze irritante trend, die in feite neerkomt op het treiteren van consumenten en ze dwingen peperdure draadloze oortjes te kopen, hopelijk wordt doorbroken.

Verder eigenlijk niets dan lof over het ontwerp. Het is strak, elegant en modern, en verder wat gewoontjes. Je zou je het niet echt grensverleggend kunnen noemen, zoals de nieuwe Huawei dat dan weer wel heeft. Maar helaas maakt de Amerikaanse boycot dit toestel onaantrekkelijk.

OPPO Find X3 Review camera’s

De voornaamste reden om een OPPO te kopen zijn de werkelijk voortreffelijke camera’s, die maar door weinig andere telefoons worden overtroffen. Apple en Samsung moeten het wat dit betreft afleggen tegen deze Chinese fabrikant. Alhoewel dit toestel bij het schrijven van dit artikel een jaar geleden op de markt is gekomen, is het nog steeds een van de marktleiders op dit gebied. Het toestel beschikt over twee 50 megapixel camera’s, respectievelijk wide en ultrawide, voor landschapsfoto’s.

OPPO Find X3 review
Foto’s zijn echt next level met een OPPO Find X3 of later.

Maar wat misschien nog wel belangrijker is bij camera’s, ook de sensors zijn behoorlijk groot. Dat wil zeggen dat de gevoelige plaat waarop het licht van de lens van de camera terecht komt groter is, waardoor de kwaliteit van foto’s beter wordt. Immers, hoe groter de plaat van de sensor, hoe groter in oppervlakte de pixels kunnen zijn en hoe minder ze elkaar overlappen.

Omdat lichtdeeltjes een golflengte van 400-700 nm hebben, zorgt dit ervoor dat pixels groter dan deze golflengte kunnen zijn, rond 1000 nm, en daarom nauwkeuriger het beeld weergeven. Dus niet alleen hebben deze camera’s behoorlijk wat pixels, des pixels zijn ook nog eens heel zuiver omdat er geen overlap is met andere pixels.

Maar dat is nog niet alles, ook de grafische chip is veel beter en vooral krachtiger. Samen met deze perfecte sensor krijg je daardoor geweldige nachtfoto’s en vloeiende video’s. En natuurlijk ook foto’s overdag, met een ongekende beeldkwaliteit.

De binnenkant van de OPPO Find F3: krachtige hardware maakt toestel gestaald geheel

Naast fotograferen doe je natuurlijk ook andere dingen met je toestel. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van video’s of andere multimedia. Misschien speel je graag geavanceerdere games. Of gebruik je je telefoon als zenuwcentrum van je smart home. Goed nieuws als je de bezitter bent van de Find X3.

Want deze telefoon beschikt over geavanceerde, snelle octacore processoren en een intern geheugen van maar liefst 128 tot 256 GB. Dat betekent, dat ook de zwaardere rekenklussen zonder problemen door deze zakcomputer voor zijn rekening kunnen worden genomen. En dus dat videogames zonder haperingen vloeiend op je scherm verschijnen.

Ook voor videobellen is deze telefoon ideaal geschikt. En maak je er zorgen over dat deze telefoon niet geschikt is voor de toekomst? Dan hebben we goed nieuws. Op deze telefoon ondersteunt 5G, DE toekomstige standaard op het gebied van mobiel internet. Als straks de 4G-zendmasten worden vervangen door 5G, zoals bijvoorbeeld in China al jarenlang het geval is, ben jij met jouw telefoon daar helemaal op voorbereid.

En daar kan je ook nog eens lang van genieten. De oplaadtijd is bij dit toestel kort. Zo kan je binnen een half uur een leeg toestel al behoorlijk veel opgeladen hebben.

FAQ OPPO Find X3 review

Wat zijn de sterke kanten van de OPPO Find X3?

Vooral de uitstekende camera’s, waaronder de unieke microscoopcamera die tot maar liefst 60x vergroot. Verder laadt het toestel zeer snel op met 65 watt, waardoor het na een kwartier al voor de helft is opgeladen.

Is de OPPO Find X3 een 5G toestel?

Jazeker. Zoals alle nieuwe OPPO toestellen ondersteunt de OPPO Find X3 5G.

Wat is de beste tijd om de OPPO Find X3 te kopen?

Nu. Na een jaar is de prijs flink gedaald omdat ondertussen de X5 op de markt komt. Dit nieuwe toestel is niet veel beter dan de Find X3, waardoor de lagere prijs deze extra de moeite waard maakt. Wel heeft het de populairdere telelens in plaats van de microscooplens.

Waar kan ik de OPPO Find X3 het beste kopen?

Bij een winkel met laagste-prijs garantie, waar je ook een goede service krijgt. We kunnen wat dat betreft GSMweb aanbevelen.

Conclusie OPPO Find X3 Review

De industrie is een krachtig toestel, dat al een jaar geleden zijn forse prijs zeker waard was. Vergeleken met andere toestellen is het camerawerk van zeer goede kwaliteit en door de grote sensoren zijn foto’s ook nog eens extra scherp en realistisch. Dankzij de twee indrukwekkende 50 megapixel camera’s, eentje voor breedbeeld en eentje voor panorama opnames, gaat dit toestel de liefhebber van fotografie erg gelukkig maken.

Een beetje een vreemde eend in de bijt is de microscopische camera, maar deze zal waarschijnlijk gebruikers die veel werken detailopnames, zoals materiaalkundige, liefhebbers van microfotografie en biologen, zeker aanspreken. En al behoor je niet tot deze categorieën, het is een mooie manier om een nieuwe wereld te verkennen, en dat maakt deze telefoon toch net even wat anders dan andere telefoons.

Omdat er ondertussen een nieuw model worden uitgebracht, de X5, is de X3 fors in prijs gedaald. Qua optica zijn er niet erg veel verbeteringen geweest afgelopen jaar, dus dat betekent dat deze uitstekende cameratelefoon nu relatief gezien voor een habbekrats te krijgen is. Wil je dus veel waar voor je geld krijgen, dan is deze eerste klas cameratelefoon een absolute aanrader. Het is niet eenvoudig een vergelijkbaar goede cameratelefoon te krijgen voor deze prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *