Cat S62 Pro | Telefoon met zicht op warmte

De Cat S62 Pro is een zeer sterke werktelefoon, met de beste infrarood camera in een smartphone verkrijgbaar. Geen wonder, dat deze rugged phone met Lepton 3.5 infrarode sensor steeds populairder wordt en een trouwe schare fans heeft. Maar de uitstekende Cat S62 infrarood camera is bepaald niet de enige bijzondere feature van deze opmerkelijke telefoon.

cat s62 pro
De Cat S62 Pro gooit hoge ogen, niet alleen door de beste infrarood camera verkrijgbaar in een smartphone, maar ook door het extreem sterke chassis.

De misschien wel ultieme werktelefoon, en ook voor dagelijks gebruik uitstekende telefoon. Zou zou je het vlaggenschip van de Britse telefoonproducent Bullitt, de Cat S62 Pro, gerust kunnen omschrijven. Wat maakt deze telefoon zo geliefd bij zowel arbeiders als consumenten die een duurzame telefoon willen?

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-cat-telefoon-niet-mooi-wel-onverwoestbaar/”]

Wat is er zo bijzonder aan de Cat S62 Pro telefoon?

Het eerste wat opvalt is natuurlijk de unieke FLIR infrarood camera. Infrarood neem je in het dagelijkse leven waar als stralingswarmte. Alles om je heen, en jijzelf ook, straalt infraroodstraling uit, en zelfs in het aardeduister zie je een helder infrarood beeld.

Dit is veel nuttiger dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Volgens de Tweede Hoofdwet van de Thermodynamica komt bij letterlijk elke energieomzetting, warmte vrij.

Met andere woorden: een infraroodcamera is ongelofelijk nuttig om alles wat leeft en beweegt, op te sporen. Want letterlijk alles wat interessant is, zet energie om. Je kan het zo gek niet bedenken.

Cat S62 Pro telefoon, Cat S62 Pro smartphone kopen

Over deze Flir Lepton 3.5 IR camera, die je dus letterlijk een derde oog oplevert op alles wat met leven en energie te maken heeft, later meer. Eerst meer over de andere bijzondere features van deze telefoon.

Camera’s

De Cat S62 Pro heeft alles wat je van een midrange telefoon verwacht. Waaronder een 8 MP selfie camera en een 12 MP enkelvoudige camera aan de achterkant. De telefoon ondersteunt 1080p video opnemen met een snelheid van 50 frames per seconde. Minder dan toestellen als de Samsung Galaxy S21, maar die kosten dan ook twee keer zoveel en overleven heel wat minder lang.

De kwaliteit van de foto’s is HDR en goed, mede door de scherpstelfunctie. Omdat de telefoon waterresistent is, en het scherm zelfs onder vochtige omstandigheden prima te bedienen is, kan je er ook onderwaterfoto’s mee maken. Zorg wel dat je je hierbij aan de technische limiet van 1,5 meter diepte houdt. Ga er bijvoorbeeld niet mee diepzeeduiken. Maar snorkelen is in principe gewoon mogelijk.

Beeldscherm

Het beeldscherm is met 1080 x 2160 pixels niet heel veel slechter dan dat van andere telefoons in een vergelijkbare prijsklasse. Het scherm is een TFT LCD-scherm in plaats van het mooiere, maar meer storingsgevoelige AMOLED. Het scherm is te bedienen met natte vingers en handschoenen. Met deze telefoon kan je dus gewoon appen terwijl je douchet. Het scherm is zelfs in de volle zon helder genoeg om te kunnen lezen, hoewel het dan wel goed kijken is. Verder zijn de kleuren waarheidsgetrouw.

Bijna onverwoestbaar

De makers van de Cat S62 Pro hebben er werkelijk alles aan gedaan om deze telefoon zo onverwoestbaar mogelijk te maken. Zo bestaat het frame uit massief aluminium. Het glas is Corning Gorilla glass 6, standaard nog voorzien van een extra beschermlaag. De telefoon voldoet aan enkele behoorlijk strenge militaire normen.

Zo overleeft het gegarandeerd een val van 1,8 meter op metaal zonder dat het scherm barst, kan het toestel 30 minuten onder anderhalve meter diep water overleven en is het bestand tegen zoutnevel, metaalstof en vocht. Als je weinig zachtzinnig met je smartphone omgaat, en je geregeld met een kapot scherm zit, is dit toestel alleen daarom al echt wat je zoekt.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-cat-telefoon-niet-mooi-wel-onverwoestbaar/”]

Programmeerbare knop aan de zijkant

De smartphone is voorzien van een extra (PTT) knop aan de zijkant, waar je een functie naar wens achter kan hangen. Denk dan bijvoorbeeld aan de zaklamp functie, onmiddelijk een foto maken, een walkie-talkie app of een boodschap versturen. Deze app moet dan wel PTT compatibel zijn. Enkele door Caterpillar en Bullitt via een link downloadable apps zijn dat.

Processor en andere hardware

De CAT S62 Pro bevat een niet heel erg spectaculaire Qualcomm Snapdragon 660, 2.0GHz octa-core processor. De prestaties hiervan zijn heel behoorlijk, en zeker ruim voldoende voor dagelijks gebruik, maar minder dan die van bijvoorbeeld de Samsung en Apple flagship telefoons. De Cat S62 Pro is hiermee snel, maar niet supersnel.

De 6 GB RAM en 128 GB ROM is on par met andere telefoons in deze prijsklasse. Een zeer waardevolle feature die bijvoorbeeld in de Samsung en Apple telefoons ontbreekt, is de mogelijkheid een SD geheugenkaartje bij te plaatsen.

Accuduur en snelladen

De Cat S62 Pro bevat een grote 4000 mAh accu, voldoende voor enkele dagen gebruik bij alleen gebruik van zuinige apps. Fanatieke gamers trekken deze accu in enkele uren leeg. Bij het gebruik van de snellaadfunctie is de telefoon in dertig minuten tot ongeveer veertig procent op te laden.

De smartphone is niet draadloos op te laden. Sommoge gebruikers vinden dit een gemis, maar gezien de overige specs is dit misschien wat teveel gevraagd.

Op de telefoon draait Android 10, up te graden tot Android 11. Het is een prettig schone versie van Android. Anders dan andere smartphone makers ik noem geen namen), die hun smartphones volproppen met ongetwijfeld ontzettend nuttige aps, bevat de Cat S62 Pro alleen de standaard Google apps en, vanzelfsprekend, de software voor de FLIR Camera app. Via de

Geluid en microfoon Cat S62 Pro behoren tot de beste op de markt

Een onverwacht bonuspunt van de Cat S62 Pro is de zeer goede microfoon, die tot de beste op de markt behoort. Mogelijk heeft dit te maken met de work requirements. Uit geluiden is vooral bij draaiende onderdelen namelijk ook veel op te maken wat betreft probleemdiagnose. En noise cancelling is van essentieel belang, als je in een lawaaiige omgeving werkt en je moet je verstaanbaar kunnen maken.

Met de ClingClanger Android app kan je op basis van motorgeluiden van je automotor, een diagnose stellen qua technische problemen. Ik kan me zo maar voorstellen, dat je dan als scheepsmechanicus of automonteur, of als automobilist die niet belazerd wil worden door een louche autobedrijf, erg blij bent met de perfecte microfoon van de Cat S62 Pro.

Overige features die dit echt een goede middenklasse telefoon maken, zijn de uitstekende vingerafdruk scanner achterop het toestel en NFC chip waardoor je contactloos kan afrekenen.

Infrarood camera, dé onderscheidende feature van de Cat S62 Pro

Maar verreweg de meest waardevolle feature van de Cat S62 Pro qua probleemdiagnose en life hacks is de infraroodcamera.

Dit is de enige telefoon in massaproductie, waar een zeer goede FLIR infraroodcamera in zit. Weliswaar kan je deze camera los kopen, maar alleen al daarvoor betaal je bijna evenveel als voor dit toestel.

Dankzij deze camera ontdek je een nieuwe wereld.

Die mooie blauwe lucht bijvoorbeeld is zelfs overdag enorm koud, met een temperatuur onder de -40 graden. Dit verklaart waarom het in de nacht zo sterk afkoelt onder heldere lucht.

cat s62
Ja, het bier stond echt koud.

Ook voor liefhebbers van amateur detectivewerk is deze telefoon een zeer interessante gadget, vooral in de nacht. Wil je weten welke auto kort geleden is geparkeerd? Aan de warme motorkap zie je het direct. Ben je je poes kwijt? Die vind je snel, als ze in het zicht is. Wil je weten welke bewoner een wietplantage op zolder heeft? Met de Cat S62 Pro zie je dat direct.

Is je nieuwe elektrische appraat echt zo zuinig, of is het een grote stroomslurper? Met een IR foto krijg je een goede indruk. En, natuurlijk, kan je ook warmtelekken in je woning opsporen. Zowel vanaf buiten, als van binnen. Bij sommige oude woningen zie jein de winter vanaf buiten de plekken waar de bewoners de radiators hebben staan.

cat s62
De raamkozijnen zijn bij dit huis de grootste warmtelekken, blijkt uit deze IR opname.

En dichter bij huis: dankzij de IR camera je weet precies wanneer de frituurolie op de juiste temperatuur is en wanneer het dus tijd is je ongezonde snacks er in te gooien. Of wanneer je tinbad heet genoeg is om te gieten. Dit is namelijk niet zomaar een IR-camera. Hiermee kan je temperaturen tot +400 graden meten.

Helaas is de nauwkeurigheid nog niet groot genoeg voor astronomische metingen, maar je ziet de maan duidelijk als een warmte-eiland in de hemel. In het volle zonlicht bereikt de maanoppervlakte temperaturen rond de 110 graden, wat de maan een helder IR object maakt.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-cat-telefoon-niet-mooi-wel-onverwoestbaar/”]

De telefoon Cat S62 Pro is daarmee een opmerkelijk toestel, dat infraroodfotografie naar de main stream markt brengt.

Kortom: met deze telefoon heb je echte bijzondere krachten. Je kan zelfs in het aardedonker naar huis fietsen zonder licht. Niet slim, natuurlijk, maar het kan. Er zijn verhalen bekend van brandweerlieden die dankzij de FLIR IR camera in hun Cat, de weg naar de uitgang vonden in dichte rook. Dat kan je wel vergeten met je mooie iPhone die het dubbele kost.

Jammer is wel dat de laser afstandsmeter en de gassensor van de S61, verdwenen zijn in de upgrade naar de S62 Pro. Maar de lagere prijs, de S61 kostte vlak na de lancering bijna duizend euro, de S62 Pro nu rond de vijfhonderd, moet toch ergens vandaan komen.

Wil je de CAT vergelijken met andere telefoons? Bekijk dan de Huawei en de Samsung.

Direct de nieuwste modellen met elkaar vergelijken? Dat kan eenvoudig via GSMWeb!

FAQ Cat S62 Pro

Waarom de Cat S62 Pro kopen?

De voornaamste redenen zijn de FLIR Lepton 3.5 infrarood camera, verder het extreem sterke chassis. Verder is het een goed allround toestel, zij het dat echte vlaggenschiptoestellen als de Samsung S21 Ultra en de iPhone 12 veel betere camera’s en perocessoren hebben. Maar dat mag ook wel voor de dubbele prijs.

Waarvoor is de Cat S62 infrarood camera handig?

Met een infraroodcamera kan je warmte zien. Dat is heel erg handig, want zo ongeveer alle processen warbij energie wordt omgezet, produceren warmte. En dat zijn doorgaans de interesssantste dingen. Zo zie je gemakkelijk levende wezens, apparaten die veel energie verbruiken, of zelfs of je frituurolie dreigt aan te branden. En kan je huis wel wat isolatie gebruiken? Met jouw eigen Cat S62 infrarood camera kom je er snel achter, waar.

Cat S62 Pro los toestel of abonnement?

Een toestel met een abonnement afsluiten is duur, het is ook een lening die bij het BKR wordt geregistreerd, waardoor je later in de probnemen kan komen met je hypotheek. Meestal is het daarom slimmer om het toestel los te kopen en een sim-only abonnement af te sluiten.

Nog meer weten over deze smartphone? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Conclusie Cat S62 Pro

Met de Cat S62 Pro haal je niet alleen een goede middenklasse telefoon in huis, maar ook de best verkrijgbare FLIR IR camera op een smartphone en een bijna onverwoestbaar toestel. Sterke punten zijn naast deze twee, de grote accu, de programmeerbare toets en de goede allround prestaties.

Prettig is eveneens, dat het mogelijk is om een extra SD-kaartje bij te plaatsen en hierop foto’s op te slaan. Dit ontlast de behoorlijke interne opslag van 128 gigabyte.

Het toestel heeft een vrij grote accu van 4000 mAh, waar het een spaarzaam beroep op doet. Deze accu is ook snel op te laden.

Voor, nu, rond de vijfhonderd euro bij sommige aanbieders, heb je wat dat betreft een enorme krachtpatser in handen, die je zowel tijdens je werk als in je privéleven grote voordelen en een hoop lol gaat opleveren. En, die je niet snel weg hoeft te gooien omdat het scherm kapot is gegaan.

De onverwoestbare Cat S62 Pro kopen?

Bestel voordelig op GSMWeb en test het zelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *