Cat S31 Review | Sterke smartphone met lange batterijduur

De Cat S31 Android is bijna onverwoestbaar en niet duur, aldus de Cat S31 review.

Wil je een goedkope, betrouwbare en vooral ijzersterke smartphone die doet wat hij moet doen? Dan is de Cat S31 Android je onverslijtbare vriend.

cat s31 review
De Cat Phone S31 heeft vooral één interessante feature. Hij is werkelijk bijna onverwoestbaar.

Er zijn mensen die een telefoon met de beste camera willen, of met een snelle oplaadfunctie. En er zijn ook mensen, die een telefoon willen die gewoon overleeft in situaties van leven en dood en tegen een stootje kan. Voor deze mensen is er het smartphonemerk Cat. Maar is de Cat S31 phone een goede keus onder de Cat telefoons? Mede, aangezien het model begin 2021 uit productie is gegaan?

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Cat S31 review: de belangrijkste punten van de Cat Phone S31

Eigenlijk vooral één ding. De telefoon is een zogeheten rugged phone. Dat betekent, dat deze telefoon speciaal ontworpen is om extreme omstandigheden te overleven. Nadeel is dan weer dat je met de Cat phone S31 minder snel een hip feestje zal overleven.

Alhoewel de karakteristieke brutalistische vormgeving van de Cat S31 Android, die wars is van modieuze trends, waarschijnlijk ook enkele edgy hipsters kan bekoren.

Het is in ieder geval eens wat anders dan de zoveelste flagship smartphone met nog betere camera’s. Afgezien daarvan is de S31 een budget smartphone.

cat phone s31
Cat phone S31

Je kan duidelijk merken dat de fabrikant Bullitt er alles aan heeft gedaan om een budgettoestel te voorzien van een absoluut onverwoestbare omhulling, en de overige specificaties tot een werkbaar minimum heeft beperkt.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-cat-telefoon-niet-mooi-wel-onverwoestbaar/”]

Camera’s Cat phone s31

Met een 8 MP camera achter en een 2 MP camera voor, beschikt de Cat s31 Android telefoon over eenvoudige, maar bruikbare camera’s.

De kwaliteit van de foto’s die je met de selfie camera maakt, is slecht. Alleen met een vaste hand en voldoende licht levert deze bruikbare foto’s op. De 8 MP camera aan de achterkant is beter, maar ook deze zit aan de onderkant van de markt. De camera is prima geschikt om foto’s van een werksituatie of technisch probleem door te sturen, of een kiekje te maken, maar ook niet veel meer dan dat.

Dankzij het dempen van extreme verschillen in helderheid blijven ook schaduwtinten en extreem heldere plekken wel duidelijk zichtbaar. Voor werkende mensen die een duidelijke foto van een technisch probleem willen maken, zeg, van een lek of een breuk, is dit nuttig.

cat s31 android
De Cat S31 telefoon heeft maar twee camera’s: voor en achter.

Probeer met de Cat Phone s31 camera dus niet de Pulitzer prijs te winnen voor beste persfoto, of je edgy weblog over K-pop fan accessoires te runnen. De specs zijn echt toegesneden op uitvoerend werk.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de Cat S31 Android is 4,7 inch diagonaal en 1280 x 720 pixels groot, met een individuele pixel ongeveer 0,1 mm groot. Dit is ongeveer op de zichtgrens van ons oog dus voor mensen die gemiddeld goed zien, voldoende.

Mensen met een scherp zicht gaan het scherm minder vinden. Al is het scherm een stuk beter dan dat van telefoons die echt aan de onderkant van de markt zitten. Positief is dat dankzij het kleine aantal pixels, het toestel lang meegaat en ook tijdens lange shifts van, zeg, 16 uur niet bijgeladen hoeft te worden. Verder is het scherm goed te bedienen met handschoenen aan. Een enorme bonus natuurlijk in wat extremere werkomstandigheden.

Ook dat het scherm extreem helder is met rond de 800 nits. Zowel in helder zonlicht als in het aardedonker is het scherm helder en duidelijk. Je kan duidelijk merken dat de engineers van Bullitt precies weten wat hun klanten willen en nodig hebben, en lak hebben aan modegrillen.

Bijna onverwoestbaar

De makers van de Cat S31 hebben flink hun best gedaan om deze telefoon onverwoestbaar te maken. Dat is niet helemaal gelukt, ook de S31 is natuurlijk niet van diamant, maar erg sterk is de telefoon wel. Om een understatement te gebruiken. Zo overleeft het scherm van de telefoon een val die een eerdere Cat telefoon, de S40, het scherm zou kosten.

De telefoon is qua vormfactor erg dik en lomp. Dit is typisch voor dergelijke rugged apparaten en daarmee niet negatief.

Dit is mede dankzij de enorme batterij van maar liefst 4000 mAh, waar gebruikers met lange werktijden op de bouwplaats, de productieruimte of in de haven waarschijnlijk erg blij van worden.

cat s31 review
Cat phones zijn bijna onverwoestbaar. Cat legt hier graag de nadruk op door extreem gebruik van Cat phones te laten zien.

Het toestel is IP68 gecertificeerd en voldoet ook aan de militaire standaard MIL-SPEC 810G. Dit maakt de S31 geschikt voor bijna alle werkomstandigheden.

Hij is stofdicht, tot 35 minuten waterdicht op 1,20 meter diepte en valbestendig tot hoogtes van 1,80 meter op metaal. De telefoon is voorzien van veel ribbels en randen, wat het bijna onmogelijk maakt dat het toestel uit je hand glipt. In de woorden van fabrikant Bullitt Inc., een Easy Grip design.

En ook netjes afgewerkt. Elke poort is voorzien van een rubberen afsluiting. Ook de knoppen aan de zijkant zijn stevig en solide gemonteerd. Dus wat dat betreft is het inderdaad een van de allersterkste telefoons op de markt.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-cat-telefoon-niet-mooi-wel-onverwoestbaar/”]

Programmeerbare knop aan de zijkant

De smartphone is voorzien van een extra (PTT) knop aan de zijkant. Erg handig, als je een instant functie klaar wilt hebben. wil je met één druk op de knop een zaklamp laten branden, een foto maken, een walkie talkie app bedienen of een muziekje afspelen? Deze knop wordt dan je grote vriend.

Deze app moet dan natuurlijk wel PTT compatibel zijn. Enkele door Caterpillar en Bullitt via een link te downloaden apps zijn dat.

Nog meer weten over deze smartphone? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Processor en andere hardware

Het toestel, we zeiden het al eerder in deze Cat 31 review, is geen snelheidsmonster. Geen wonder. Het toestel heeft een quadcore processor van “maar” 1,1 GHz. Dit gecombineerd met 2 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslag.

Dit is pover, al is het beter dan echte rockbottom budgettelefoons als de Alcatel 1C. Dit kan dan wel aangevuld worden met een SD kaartje van 128 GB. Dat is bij bijvoorbeeld een iPhone niet mogelijk.

Accuduur en snelladen

Deze Cat S31 review is niet compleet zonder het over de grote 4000 mAh accu te hebben, voldoende om het toestel enkele dagen te kunnen gebruiken. Althans, als de telefoon spaarzaam wordt gebruikt. Ook de chipset is weliswaar erg sloom, maar wel zuinig. Dat maakt dat de telefoon lang met een enkele laadbeurt doet.

De smartphone is niet draadloos op te laden. Sommige gebruikers vinden dit een gemis, maar we praten hier over een budgettoestel. Dit was overigens dan wel weer een handige feature geweest.

Een goed afgeschermde draadloze oplader veroorzaakt namelijk een stuk minder snel vonken en is hiermee safer in een omgeving met explosieve dampen zoals een machinekamer of productieruimte, dan een toestel met draad.

Next best is een telefoon met een grote batterij, die niet opgeladen hoeft te worden, maar dit vereist wel weer ijzeren discipline bij de werknemer. Deze mag dan immers nooit vergeten om een opgeladen telefoon mee naar het werk te nemen.

Redelijk geluid

De smartphone heeft een redelijke geluidskwaliteit, al ontbreken basgeluiden goeddeels. De gebruikers van de S31 gebruiken die voor een belangrijk deel om met collega’s te bellen. Wat dat betreft voldoet het toestel goed. Zowel de gebruiker zelf, als anderen die de gebruiker horen, zijn goed verstaanbaar.

Verder beschikt het toestel over wifi, gps, een kompas en een gyroscoop. Je kan het dus als waterpas gebruiken en lokaliseren.

Wil je toch liever een andere telefoon? Lees dan hier verder over Iphone. Wellicht is deze telefoon iets voor jou!

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-cat-telefoon-niet-mooi-wel-onverwoestbaar/”]

Conclusie Cat S31 review

De Cat S31 is een betaalbaar en degelijk toestel met als voornaamste bonus de extreem sterke uitvoering. Dit military grade toestel overleeft zelfs een val van 1,80 meter zonder dat het scherm barst. Je kan er ook mee zwemmen of onder de douche. nadeel is wel de extreem slappe uitvoering.

De oorspronkelijke vraagprijs van meer dan 300 euro was te hoog, maar nu is het voor 150 euro op zich een koop die het overwegen waard is. Bedenk wel dat het toestel door Cat uit productie is gehaald en dat de opvolger Cat s32 op het punt staat te worden gelanceerd. Heb je een iets groter budget, overweeg dan de even robuuste, maar qua hardware veel betere S42 H+ (bacterievrij, plm. € 250), S52 (€ 260, modieuzer) of, duurder, het Cat vlaggenschip, de S62 Pro (met infrarood camera, plm € 500). Wel besluiten we deze Cat S31 review met de vaststelling dat dit toestel op dit moment de goedkoopst beschikbare Cat telefoon is. Dus wil je voor weinig geld een onverwoestbare telefoon, dan moet je de Cat S31 Android telefoon kopen.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-cat-telefoon-niet-mooi-wel-onverwoestbaar/”]

FAQ Cat S31 Review

Waarom de Cat S31 telefoon kopen?

De voornaamste reden om de Cat phone s31 te kopen is de extreem robuuste uitvoering. Sneuvelen jouw telefoons vaak, dan is een Cat telefoon kopen de meest logische keuze. Zo kan je jarenlang plezier hebben van je telefoon.

Is het slim om nu een Cat S31 Android telefoon te kopen?

Met rond de 150 euro is het nu een goedkoop toestel omdat het uit productie is. Al is de hardware daar helaas ook wel naar. Heb je weinig haast, houd dan Apparata in de gaten en koop dan de opvolger, de Cat S32 zodra deze uitkomt, met een forse verkoopprijs van ongeveer 300 euro. Vermoedelijk is de hardware van dit model beter. Is je budget iets groter, ga dan voor de Cat s42 of Cat s52. Deze even robuuste telefoons kosten rond de 250 euro en hebben veel betere hardware.

Cat S31 los toestel of abonnement?

Een toestel met een abonnement afsluiten is niet gratis. Het is namelijk een lening. Met alle administratie die daarbij komt kijken. Bij een goedkoop toestel als de Cat s31 is het slimmer deze los te kopen, of wellicht refurbished.

De onverwoestbare Cat S31 Android kopen?

Bestel voordelig op GSMWeb en test het zelf!

Meer Cat telefoons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *