Refurbished Telefoon | Wanneer en hoe vind je de beste? (2021)

We hebben het allemaal vast wel eens een keer meegemaakt. Het moment dat je eigen telefoon, of die van iemand anders, stuk gaat waardoor je in één klap een enorm geldbedrag mag neerleggen voor een nieuwe telefoon.

Refurbished telefoon

Als eerst zal je waarschijnlijk overwegen om een tweedehands telefoon te kopen van een particulier, maar als deze zich ook al snel begeeft, ben je nog verder van huis. Een andere mogelijkheid zijn de refurbished telefoons.

Maar wat is refurbished, en is dit wel een goede keuze? In dit artikel gaan we hier verder op in en zetten we de voor- en nadelen naast elkaar en de dingen waar je op moet letten als je een refurbished mobiel wilt kopen.

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Wat is Refurbished?

Op het moment dat je een kapotte telefoon hebt, wordt er vanuit de leverancier vaak gevraagd of deze teruggestuurd kan worden. Soms krijg je dan een nieuwe toegestuurd, maar wat gebeurt er met deze kapotte telefoon?

Deze defecte telefoon wordt gerepareerd voor wederverkoop, maar eigenlijk bevat de telefoon dus nog wel enkele gebruikssporen. Zo heb je telefoons waarbij deze erg goed zichtbaar zijn, en telefoons die nog helemaal nieuw lijken.

Zo zullen leveranciers ook de telefoons ontvangen die door klanten worden geretourneerd als ze zich bedenken en van contract willen veranderen. Dit is meestal binnen een periode van 30 dagen. Ook heb je er telefoons bij zitten waar een winkel teveel bestellingen van heeft geplaatst waardoor deze uiteindelijk niet meer verkocht werden.

Voordat deze telefoons doorverkocht mogen worden, gaan ze door een strenge test waarbij alle functies gecontroleerd worden. Er wordt een nieuwe batterij ingezet, knoppen en audiokwaliteit worden nagekeken en er wordt gekeken of de verbinding nog goed werkt.

In deze gevallen spreken we dus van refurbished telefoons. In principe krijg je dus een geheel nieuwe telefoon. Hier betaal je alleen veel minder voor.

Refurbished versus tweedehands

Veel mensen denken aan een tweedehands telefoon wanneer ze refurbished horen, maar dit ligt er echt ver van af.

Wij zullen hieronder de verschillen en overeenkomsten onder elkaar zetten zodat het duidelijker wordt dat dit beide andere termen zijn.

Refurbished telefoon

Overeenkomsten

Als we kijken naar de overeenkomsten zien we dat zowel refurbished als tweedehands telefoons gebruikte toestellen zijn. Ook betaal je er veel minder voor dan de originele prijs in de winkel.

Daarnaast wordt een toestel herbruikt, wat ervoor zorgt dat de vele kostbare materialen die in de smartphones zitten nog lang gebruikt kunnen worden.

Het smartphone gebruik neemt door de jaren steeds meer toe waardoor de vraag naar deze grondstoffen zal blijven bestaan. Om een steentje bij te dragen aan verduurzaming kun je kijken naar refurbished of tweedehands telefoons.

Verschillen

Het grote verschil tussen een telefoon refurbished en tweedehands telefoon kun je vooral terug vinden in de kwaliteit van het product, betrouwbaarheid en garantie.

Als je een tweedehands telefoon op bijvoorbeeld Marktplaats koopt, kan het zijn dat de verkoper niet helemaal eerlijk is in zijn advertentie. Zo kan hij aangeven dat de telefoon gloednieuw is terwijl hij al 2 jaar is gebruikt en bijna op het punt staat om zich te begeven.

telefoon refurbished
Toch maar een nieuwe telefoon aanschaffen?

Daarnaast kan het ook nadelig zijn om een tweedehands telefoon te kopen van een particulier omdat deze gestolen kan zijn, er geen garantie is, de telefoon geen updates heeft gehad en er nog gegevens op kunnen staan.

Als je een telefoon refurbished aanschaft bij een betrouwbare leverancier zoals GSMWEB.nl dan weet je dat de toestellen worden gecontroleerd en getest. Stel dat er toch nog iets mis gaat dan kun je altijd gebruik maken van de garantie binnen 2 jaar.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Je kunt enorm veel besparen

Het is natuurlijk afhankelijk van de leverancier of telefoon die je kiest, maar bij de meeste refurbished telefoons blijkt dat je tot wel honderden euro’s kunt besparen, vooral als je niet op zoek bent naar de nieuwste modellen.

Refurbished telefoon
 • Garantie

Je bent verzekerd van een garantieperiode als je een refurbished telefoon koopt. Deze is meestal één of twee jaar.

 • Extra accessoires

Bij het kopen van een refurbished mobiel krijg je er in de meeste gevallen de extra accessoires bij die je ook zult ontvangen bij de aankoop van een nieuwe telefoon. Hierbij kun je denken aan een oplader en oplaadkabel.

 • Duurzaam

Zoals net al aangegeven ben je heel duurzaam bezig als je kiest voor een telefoon refurbished kopen in plaats van een nieuwe telefoon waarbij de grondstoffen opnieuw de grond uitgehaald moeten worden.

 • Betrouwbaar

Omdat refurbished telefoons grondig worden onderzocht en getest voordat ze verkocht worden, weet je dat je waar krijgt voor je geld.

Nadelen

 • Geen grootse kortingen

Als jij er voor kiest om een refurbished mobiel te kopen, dan kan het zo zijn dat je korting zo minimaal is dat het bijna in de buurt komt van een nieuwe telefoon. Zo bespaar je soms maar 60-70 euro.

De meeste mensen zullen dit bedrag nog best extra willen betalen voor een splinternieuwe telefoon. Wees er wel van bewust dat de refurbished dan ook bijna nieuw is, maar hij waarschijnlijk niet eens een maand oud is.

 • Je ontvangt niet de duurste accessoires

Bij de meeste telefoons is het zo dat je nog wel eens headsets ontvangt, maar bij een refurbished telefoon zal dit er eigenlijk nooit bij zitten.

 • Geen originele verpakking

Ben jij nu echt iemand die de hele ervaring van een nieuwe telefoon belangrijk vindt? Dan kan dit wel een groot minpuntje zijn. De refurbished telefoons worden namelijk in de meeste gevallen niet geleverd in de originele doos.

Zo zul je jouw nieuwe telefoon dus bijvoorbeeld niet meer ontvangen in een gloednieuw iPhone doosje, maar in een simpeler doosje. Maakt dit jou niet zoveel uit, dan is er al een nadeel weggestreept.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Refurbished Telefoon?

Wil jij een refurbished telefoon kopen? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je dit van plan bent. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Wat is de staat van het product?

Refurbished telefoons worden verdeeld over vier verschillende klassen van A tot en met D.

Refurbished telefoon kopen

A = De telefoon is zo goed als nieuw. Deze is meestal binnen 30 dagen geretourneerd en misschien alleen nog maar uit de doos gehaald. Gloednieuw dus.

B = Je kunt een krasje verwachten, maar niks geks.

C = Telefoons uit klasse C hebben wat meer gebruikssporen die je ook wel zult zien.

D = Deze telefoon is voor lange tijd gebruikt en je ziet ook de gebruikssporen op de telefoon. Deze is ook het goedkoopst natuurlijk.

Vergelijk de prijzen met de originele prijzen

Er zijn aanbieders die te veel vragen voor hun refurbished telefoons. Vergelijk dus vooral met de originele prijzen en met andere aanbieders

Lengte fabrieksgarantie

Fabrieksgarantie en wettelijke garantie verschilt. Fabrieksgarantie bepaalt de garantie van de telefoon, maar op wettelijke garantie heb je altijd recht.

Echter is het zo dat wettelijke garantie bepaald wordt op de levensduur van een telefoon. Omdat deze lastiger is in te schatten bij een refurbished telefoon, kan deze wettelijke garantie je soms niet helpen als deze fabrieksgarantie kort is.

Welke aanbieder gebruik je?

Let altijd op bij welke leverancier jij je refurbished telefoon wilt kopen. Ga op zoek naar reviews om de betrouwbaarheid te waarborgen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken bij Klachenkompas.nl.

Ben jij op zoek naar een Refurbished Telefoon?

De refurbished telefoons bij GSMWEB.nl zijn beoordeeld door het keurmerk Forza Refurbished waardoor je weet dat deze telefoons van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Waar kan ik een refurbished telefoon kopen?

Nu je weet wat een refurbished telefoon is en waar je op moet letten bij aankoop, is alsnog de vraag: waar kun je een refurbished telefoon kopen? Zelf hebben de meeste van onze collega’s hun telefoon gevonden bij GSMWEB.nl.

GSMWEB.nl is de leverancier van de voordeligste mobiele abonnementen in Nederland waarbij ze verschillende telefoons leveren zoals Apple iPhone, Samsung, Huawei, Sony, Oppo, Nokia et cetera. Ze verkopen zowel gloednieuwe als refurbished telefoons.

Je kunt kiezen uit een selectie van refurbished telefoons waarin aangegeven staat wat de staat is van de telefoon.

Refurbished telefoon

Zoals je op de foto kunt zien heb je bij GSMWEB.nl keuze uit vele telefoons, maar om het gemakkelijk te vergelijken heb ik er vier naast elkaar gezet. Hier zie je achter de titel staan in welke staat de telefoons worden verkocht; nieuw of licht gebruikt.

De meeste refurbished telefoons worden verkocht in deze staat. Omdat de telefoons worden verkocht in de vorm van abonnementen, zie je ook hoeveel GB en belminuten je per maand er bij krijgt, en daaronder hoeveel je voor het totaal plaatje betaald.

Er worden enorm veel refurbished telefoons aangeboden en je kunt ze erg gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo vind je binnen no-time jouw perfecte telefoon!

Wat maakt een refurbished telefoon zo ideaal?

 • Zelfde kwaliteit, lagere prijs
  De telefoon wordt gerepareerd tot originele staat, maar omdat het eventueel gebruikssporen kan bevatten, betaal je hier veel minder voor.
 • Duurzaam
  Het kopen van een refurbished telefoon is beter voor het milieu aangezien kostbare materialen worden herbruikt.
 • Betrouwbaar
  De telefoon is gecontroleerd en getest.
 • Keuze uit lichte gebruikssporen of een nieuw model
  Je hebt keuze uit verschillende modellen in verschillende staat. Zo kun jij dus bepalen wat jij voor je telefoon wilt betalen.
 • Garantie
  De meeste leveranciers bieden een garantie periode aan van 1 of 2 jaar. GSMWEB.nl biedt bijvoorbeeld een garantie periode aan van 2 jaar.

Veelgestelde vragen

Is een refurbished telefoon van net zo goede kwaliteit als een nieuwe?

Een refurbished telefoon kun je kopen in verschillende klassen, ook wel gradaties. Hierbij kun je kiezen uit telefoons van A tot en met D waarin de kwaliteit wordt aangegeven.

Waarom zou ik voor een refurbished telefoon moeten kiezen?

Een refurbished telefoon is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een nieuwe telefoon. Daarnaast zijn deze telefoons vaak beter voor het milieu omdat er niet onnodig grondstoffen worden weggegooid.

Is een refurbished telefoon hetzelfde als een tweedehands?

Nee, een tweedehands telefoon koop je vaak bij een particulier en kan nog wel eens onbetrouwbaar zijn. Daarnaast krijg je geen garantie en weet je niet zeker hoe oud de telefoon nu écht is.

Bij een refurbished telefoon krijg je gegarandeerd kwaliteit voor de prijs die je betaald plus garantie mocht er toch iets fout gaan.

Een Refurbished Telefoon aanschaffen?

GSMWEB.nl onderzoekt en test grondig alle telefoons voordat ze worden doorverkocht. Gaat er toch iets mis? Je hebt een garantie periode van 2 jaar waardoor je altijd weer terecht kunt bij GSMWEB.nl zonder extra kosten.

Andere refurbished producten

Naast refurbished telefoons kun je natuurlijk ook vele andere refurbished producten kopen zoals laptops en iPads. Benieuwd naar welke producten Apple nog meer dan refurbished aanbied? Lees dan hier ons artikel over de refurbished producten van Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *