Iphone vs Samsung Galaxy | Wie wint in 2021?

Samsung en Apple zijn de twee grootste smartphone makers ter wereld. Dus is de tweestrijd tussen hun telefoons, iPhone vs Samsung Galaxy altijd fel. Maar wat is beter, Samsung of iPhone?

De strijd is zelden zo spannend geweest als nu. Want beide vlaggenschepen zijn aan elkaar gewaagd. Wie wint?

samsung telefoon

Om dit uit te zoeken, hebben we in dit artikel de telefoons van beide bedrijven uit verschillende prijsklassen naast elkaar, zodat jij kunt kijken wie er in de eeuwige Iphone vs Samsung titanenstrijd als winnaar uitkomt.

iPhone vs Samsung

De competitie iPhone vs Samsung. Dat is al jaren lang de strijd die wordt gevoerd in de top van de smartphone wereld. Hoewel ook andere smartphone bedrijven steeds populairder worden, is de concurrentie nog altijd het hevigst tussen deze twee titanen.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Toe aan een nieuwe smartphone?

Lees dan verder om je keuze te maken tussen een iPhone of Samsung smartphone of kijk meteen naar jouw favoriete model.

samsung of iphone

Midrange: €350-500

Omdat iPhone niet echt een budgettelefoon te bieden heeft, slaan we die categorie in dit artikel over. Dit wil echter niet zeggen dat Samsung altijd de beste Budgettelefoons te bieden heeft.

In de wereld van de budget smartphones heeft Samsung namelijk te maken met hele andere concurrentie, van bedrijven zoals OnePlus en Nokia. Dus in het kort: Samsung wint op het gebiedt van budgettelefoons van iPhone, maar dat is irrelevant omdat iPhone geen nieuwe telefoons in deze prijsklasse uitgeeft, en zich niet richt op klanten die opzoek zijn naar hele goedkope telefoons.

Prijzen

Nu dat uit de weg is, kunnen we beginnen met de iPhone vs Samsung vergelijking middenklasse modellen. Binnen deze prijsklasse biedt Apple de iPhone SE aan, en de nieuwste midrange telefoon van Samsung is de Samsung Galaxy A52.

Qua prijs verschillen de twee niet veel van elkaar: De A52 kost €489,-, en de SE kost €466,-. De verschillen in specificaties zijn wel groot: het is niet zo dat de een over het algemeen veel beter is dan de ander, maar als je het per categorie gaat bekijken, zijn er wel duidelijk winnaars aan te wijzen.

iPhone vs Samsung
iPhone vs Samsung

Samsung Galaxy A52

 • 6,5″ beeldscherm
 • 2400×1080 resolutie
 • 8GB werkgeheugen
 • 256GB Opslag
 • Processor: Snapdragon 750G

iPhone SE

 • 4,7″ beeldscherm
 • 1334×750
 • 3GB werkgeheugen
 • 64GB opslag
 • Processor: Apple A13 Bionic

Laten we beginnen met het design van de twee apparaten. Als je een telefoon wilt hebben die er vooral goed uit ziet, is de Samsung Galaxy A52 hier de beste keuze. Het design is erg modern, en doet een beetje denken aan de s21. De iPhone SE ziet er daarin tegen wat verouderd uit, en doet eerder denken aan de iPhone 8 die vier jaar geleden uitkwam.

De kwaliteit van de bouw is echter veel beter bij de SE. De achterkant is gemaakt van glas en de zijkanten van aluminium. Hij ligt wat zwaarder in de hand, en voelt over het algemeen als een kwalitatief goede telefoon. De achterkant en zijkanten van de A52 is echter geheel gemaakt van plastic, en de telefoon is zeer licht. Het voelt vrij goedkoop aan als je hem in je hand hebt.

Specs Samsung vs iPhone

Laten we nu naar de specificaties kijken. Waar de A52 echt uitschiet, is het scherm. Niet alleen is het scherm veel groter, maar ook de resolutie is vele malen hoger. Zoek je dus goede schermkwaliteit en hoge resolutie, dan moet je kiezen voor de A52. Als je een wat compactere telefoon zoekt is de iPhone SE de juiste keuze.

De A52 heeft een hoger werkgeheugen, al zegt dit niet zoveel over de kwaliteiten van het apparaat. iOS gaat namelijk veel efficiënter met werkgeheugen om dan Android, en daarom heeft de iPhone SE ook minder werkgeheugen nodig.

Op het gebied van snelheid en prestaties zouden we kunnen stellen dat de iPhone SE de winnaar is. De SE is namelijk uitgerust met de krachtige Apple A13 Bionic processor, die ook terug te vinden is in de iPhone 11 series. De Samsung A52 is ook voor deze prijsklasse een erg snel apparaat, maar kan echter niet opboksen tegen de A13 Bionic chip van de iPhone SE.

De cameraresolutie is bij de Samsung Galaxy A52 hoger, en de camera-app van deze telefoon biedt zeer veel extra features. De filmkwaliteit is echter bij de iPhone SE beter, en de camera-app is simpeler en makkelijker in gebruik.

En de winnaar van Samsung vs. iPhone is…

Het is moeilijk te zeggen wie welk apparaat deze iPhone vs Samsung strijd heeft gewonnen. Het zijn beide één van de beste merken. De A52 van Samsung wint op het gebied van design, scherm en fotokwaliteit, en de iPhone SE is beter op het gebied van bouw, prestaties en filmkwaliteit.

Het ligt er dus maar net aan waar je naar op zoek bent. Wel moet gezegd worden dat beide telefoons het vergeleken met andere apparaten binnen deze prijsklasse van erg hoge kwaliteit zijn. Een iPhone of Samsung telefoon kopen binnen deze prijsklasse is dus een goede keuze.

samsung of iphone

High-End: €700-900

De meeste mensen die Samsung of iPhone kopen, kopen één van de high-end apparaten. Dit zijn dan vaak ook de telefoons waar de meeste marketing op gericht is, en die het meest verkocht moet worden.

De telefoons die tegenwoordig in deze prijsklasse vallen zijn de Samsung Galaxy S21 en de iPhone 12. De S21+ is te verkrijgen vanaf €873,- (128GB) en de iPhone 12 vanaf €844,- (128 GB). Qua prijs gaat er dus in ieder geval een puntje naar Samsung.

Samsung Galaxy S21+

 • 6,7″ beeldscherm
 • 2400×1080 resolutie
 • 8GB werkgeheugen
 • 128GB opslag
 • Processor: Samsung Exynos 2100

iPhone 12

 • 6,1″ beeldscherm
 • 2532×1170 resolutie
 • 4GB werkgeheugen
 • 128GB opslag
 • Apple A14 Bionic

De designs van de twee telefoons verschillen aanzienlijk van elkaar. Beide designs zijn echter erg modern en mooi, en het is moeilijk te zeggen of de het design van de ene telefoon beter is dan de ander. Dit is erg subjectief.

Bouw

De achterkant van de s21+ is gemaakt van plastic, al ziet het eruit en voelt het als aluminium door de coating. Het enige waaraan dit te merken is, is het gewicht. De zijkanten zijn wel van aluminium.

De iPhone 12 heeft aluminium zijkanten en een glazen achterkant. Je zou hieruit kunnen concluderen dat de iPhone 12 deze ronde wint, maar omdat de s21+ de achterkant zo goed in het design integreert, is het misschien beter om het op een gelijkspel te gooien, want ook hier ligt het er maar net aan wat je persoonlijk fijner vindt.

Specificaties Samsung vs iPhone

Als we naar de specificaties kijken, zien we dat het ook hier aardig gelijk op gaat. Het scherm van de s21+ is groter, maar de resolutie is bij de iPhone 21 hoger.

Ook op het gebied van snelheid en prestaties zijn er nauwelijks een winnaar aan te wijzen. Zowel de Samsung Exynos 2100 en de Apple A14 Bionic zijn extreem krachtige processoren, en ze doen niet onder aan elkaar.

Camera’s

Als we naar de camera’s van beide telefoons gaan kijken wordt het ook moeilijk om een winnaar aan te wijzen. De iPhone 12 maakt misschien iets natuurlijkere portretfoto’s en de S21+ heeft een betere zoom, maar verder gaat het erg gelijk op en is het erg persoonlijk welke camera je beter vindt. De videokwaliteit is bij beide camera’s erg goed, en daarin valt nauwelijks onderscheid te maken.

Zoals je hier hebt gezien gaan de iPhone 12 en de Samsung Galaxy S21+ erg gelijk op, en het valt eigenlijk niet te zeggen welke van de twee kwalitatief beter is. Als je een keuze uit deze apparaten moet maken, zal de focus vooral liggen op welk besturingssysteem jij het fijnste vindt: iOS of Android.

wat is beter iphone of samsung

Premium telefoons: €900 of hoger

Nu gaan we kijken naar de beste telefoons van beide bedrijven: dé titanenstrijd als het gaat om telefoons: iPhone vs Samsung. Voor premium telefoon van Apple is op dit moment de iPhone 12 Pro max, en voor Samsung is dat de Galaxy S21 ultra.

Binnen deze categorie speelt geld geen rol, en gaan we dus puur en alleen kijken naar de kwaliteiten van de telefoons.

Samsung Galaxy S21+

 • 6,8″ beeldscherm
 • 3200×1440 resolutie
 • 16GB werkgeheugen
 • tot 512GB opslag
 • Processor: Samsung Exynos 2100

iPhone 12

 • 6,7″ beeldscherm
 • 2778×1284 resolutie
 • 6GB werkgeheugen
 • tot 512GB opslag
 • Apple A14 Bionic

Laten we weer beginnen met de designs van de apparaten. Beide hebben ze veel weg van de high-end telefoon, maar dan met een zakelijk en meer premium jasje, en hier is het ook weer heel persoonlijk welk design je het mooist vind. Wel valt te zeggen dat ze er beide erg goed uitzien.

Als we naar de bouw kijken, zien we dat Samsung hier ook heeft gekozen voor een glazen achterkant en aluminium zijkanten, net als de iPhone. Het gewicht van de apparaten is bijna hetzelfde. Als het dus gaat om design en bouw kun je stellen dat dit een gelijkspel is.

Software iPhone vs Samsung

Naast de hardware verschilt ook de software tussen iPhones en Samsung smartphones veel van elkaar. Er is al jaren een strijd tussen iPhone vs Samsung over wie de beste software heeft; iPhone gebruikt het zelf ontwikkelde iOs terwijl Samsung draait op Google’s Android.

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen is het belangrijkste bij de keuze voor een iPhone of Samsung welke software jij fijner vindt. Dit kan bij iedereen verschillen, de één vindt de gebruiksvriendelijkheid van iOs heel fijn terwijl anderen blij zijn dat ze met Android meer dingen zelf aan kunnen passen.

Andere apparaten in huis: Samsung vs iPhone

Ook belangrijk bij deze keuze is welke andere apparaten je in huis hebt en in hoeverre je wilt dat deze goed samen kunnen werken met je smartphone. Zo is het verstandig om in combinatie met een MacBook of Apple TV te kiezen voor een iPhone, deze kan nog beter communiceren met deze andere apparaten.

Omdat Android een opener systeem is kun je vaak met je iPhone ook goed apparaten zoals een Google Home of Chromecast aansturen. In sommige gevallen is het nog wel handiger om ook zelf een Android-smartphone zoals een Samsung te hebben om deze nog makkelijker te bedienen.

Ook een nieuwe smartphone kopen?

Kies dan snel voor een iPhone of Samsung telefoon!

Veelgestelde vragen over Samsung vs iPhone

Wanneer is een iPhone beter en wanneer een Samsung?

Beide fabrikanten ontlopen elkaar niet veel. Experts twijfelen welke beter is, gezien de kleine verschillen in prestaties. Heb je veel Apple apparaten in huis, dan is een iPhone handiger. Werk je met Android gebaseerde apparaten, dan kan beide, maar heb je aan een Samsung wat meer.

Wat is het grootste verschil tussen iPhone en Samsung?

Op Samsung toestellen draait Android, een open source OS. Op de iPhone draait het gesloten OS van Apple, iOS. Dat maakt Apple veiliger, maar accessoires duurder en beperkter.

Wie verkoopt het meeste, iPhone of Samsung?

Dit is moeilijk te vergelijken, omdat Samsung ook de onderkant van de markt bedient met de A-serie en Apple deze markt laat liggen. Samsung verkoopt ongeveer anderhalf zoveel smartphones als Apple, maar hier horen ook budget en middenklasse smartphones bij.

Andere telefoons

Op zoek naar een telefoon die je meteen kan gebruiken zonder abonnement? Kijk ook eens bij de simlock vrije telefoons!


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *