5G Telefoons | Alles over 5G, Samsung, iPhone

5G is de laatste tijd nogal een onderwerp geweest in het nieuws. Het komt steeds dichter bij en het is slechts een kwestie van tijd voordat we 5G telefoons in onze handen hebben.
Na een 5g telefoon kopen ben jij voorbereid op de toekomst. Maar welke telefoons hebben 5g? Wat zijn de 5g iPhone en 5G Samsung telefoons?

In dit artikel vertellen we je precies wat een 5G telefoon doet en wat je er aan gaat hebben in de toekomst. Kenners raden het kopen van 5G telefoons namelijk momenteel al enorm aan!

5G Telefoons in beeld

Het zal niet heel lang meer duren voordat we massaal 5G telefoons zullen gaan krijgen. Eind juli dit jaar zal het supersnelle netwerksysteem naar buiten komen en er zijn al genoeg 5G toestellen die we in onze armen zouden willen sluiten.

Maar eerst leggen we je uit wat precies zo’n 5G toestel is en wat je ermee kunt, wat je niet met een 4G toestel kunt. Het is een kwestie van tijd voordat het netwerk helemaal doordringt in ons land.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Wat is een 5G Telefoon?

5G is de opvolger van 4G. We hebben nu een aantal jaar gebruik kunnen maken van 4G, maar sinds 2020 is 5G ook in Nederland beschikbaar. 5G is net zo snel als de wifi verbinding die je thuis hebt. Maak je dus gebruik van een 5g telefoon dan ben je verzekerd van razendsnel internet zonder enige zorgen.

Je kunt 5G alleen gebruiken als je in het bezit bent van een 5G telefoon. Die 5G toestellen beschikken namelijk over een bepaalde ondersteuning. Er zijn momenteel al meerdere toestellen verkrijgbaar van grote merken als Samsung en Apple. Die kosten uiteraard wel wat, maar ze moeten immers 5G aankunnen.

Met een 5G telefoon zorg je ervoor dat je straks helemaal klaar bent voor de toekomst. Want het zou zomaar eens kunnen zijn dat er steeds meer providers beginnen aan 4G wat het voor meer mensen aantrekkelijker maakt om een overstap te maken naar 5G.

Ook zou het straks zomaar eens mogelijk kunnen zijn om televisie te kijken op het 5G netwerk. Er worden namelijk steeds vaker testen gedaan welke huidige verbindingen nu echt snel zijn. Momenteel zijn T-Mobile en KPN de enige providers die het al aanbieden op het netwerk 4G, maar stel je voor dat je Smart-tv straks draait op het supersnelle netwerk 5G!

Wat kan ik met een 5G Telefoon?

Het is niet zo dat je gewoon meer kan met het toestel. De nieuwe mogelijkheden hebben voonamelijk te maken met de snelheid van de 5G telefoon. Wel heb je meteen een toestel van hoge kwaliteit die het 5G netwerk zonder gemak aankan.

5g telefoon kopen

De verschillen tussen een 4G en een 5G toestel zijn dan ook best groot. Je hebt bij 5G een hogere snelheid, meer opslag en de downloadsnelheid kan misschien wel 100 keer zo snel zijn. Hier heb je in de toekomst gigantisch veel profijt van.

Verder blijven de functies van een 5G telefoon hetzelfde als een 4G telefoon. Het is niet zo dat apps anders werken, maar de internetverbinding wel. Het gaat allemaal een stuk sneller en in de toekomst heb je meer plezier van 5G telefoons. Het is immers de toekomst!

Welke 5G toestellen zijn er?

Tot nu toe zijn er niet heel veel telefoonmerken die 5G aanbieden. De grote merken als Samsung en Apple doen al wel mee in die markt, maar we hebben ook genoeg merken gezien die zich nog niet hebben laten horen. We behandelen hier de marktleiders.

5G iPhone 12, de 5G Apple telefoon

Apple was vrij laat met het betreden van de 5G markt, maar lijkt nu een inhaalslag te maken. Alle uitvoeringen van de iPhone 12 van Apple, plus alle 2021 edities van de iPad Pro, beschikken over 5G.

Het heeft dus even geduurd, maar nu lijkt dus, tot opluchting van vele Apple fans, ook deze vooraanstaande smartphone producent stevig uit te pakken met nieuwe 5G iPhone en 5G iPad Pro modellen.

Zeker met de snelle A14 Bionic Chip, is de 5G iPhone kopen hiermee een verstandige toekomstgerichte keus voor de smartphone gebruiker. De iPhone 11 beschikt nog niet over 5 G.

iPhone, 5G Apple telefoon 5G telefoon
Alle uitvoeringen van de iPhone 12 beschikken over 5G.
5g iphone 12, 5g apple telefoon

5G Samsung telefoons

Aartsrivaal Samsung is al langer actief op de 5G markt. Als marktleider op de smartphone markt timmert de Koreaanse reus Samsung stevig aan de weg met Samsung 5G ready technologie.

5g samsung, 5g telefoon kopen

Er zijn op dit moment zes 5G Samsung apparaten, van het vlaggenschip S20 5G tot de scherp geprijsde Galaxy A42 5G (rond de 150 euro).

Deze zijn:

 • Galaxy Note20 5G | Note20 Ultra 5G
 • Galaxy Tab S7 5G | S7+ 5G
 • Galaxy S20 5G | S20+ 5G | S20 Ultra 5G | S20 FE 5G
 • Galaxy Z Fold2
 • Galaxy A42 5G
 • Galaxy Z Flip 5G

Een van deze nieuwe modellen van Samsung 5G kopen, brengt je direct on par met de 5G standaard.

Oppo 5G en OnePlus 5G telefoon kopen?

Ook OnePlus en Oppo hebben zich laten horen en hebben al meerdere 5G toestellen op de markt gebracht. Oppo heeft de Reno series en de Find series als 5G toestellen ontworpen en ook OnePlus kwam met verschillende versies van de 5G smartphone.

oppo 5g telefoon kopen

5G Oppo modellen zijn:

 • Oppo A94 5G
 • Oppo A74 5G
 • Oppo A54 5G
 • Alle Oppo Reno modellen
 • Alle Oppo Find modellen

Enkele 5G OnePlus modellen zijn de Nord CE 5G en de Nord N10 5G.

Andere 5G telefoons

Xiaomi, Realme, Huawei, Motorola en HTC hebben reeds 5G edities van hun smartphones uitgebracht. Nokia kondigde een budget 5G telefoon aan. Het lijkt er dus op dat 5G nu echt mainstream gaat worden en de markt massaal aan het overstappen is op dit nieuwe, snelle netwerk. Ook de budget smartphone gebruikers hoeven het straks niet meer zonder supersnel 5G netwerk te stellen.

Geen 5G zonder geschikt toestel mogelijk

Wil je dus graag gebruik maken van zo’n toestel, dan ben je verplicht om een 5G telefoon aan te schaffen. Het is namelijk niet mogelijk om 5G te ontvangen op een smartphone die dat niet aanbiedt. Dit heeft te maken met de capaciteit en latency.

De verwachting is dat we eind juli gebruik kunnen maken van het razendsnelle netwerk.

Momenteel wordt  er nog steeds volop getest en worden de fouten zoveel mogelijk uit de verbinding gehaald. De 5G toestellen zouden met kop en schouders boven de 4G toestellen uit moeten steken. Of dat ook echt zo is, komen we snel achter.

Providers breiden hun netwerk steeds verder uit en dat is alleen maar nog meer goed nieuws voor liefhebbers van 5G. Ben je namelijk zelf iemand die niet houdt van traag internet en graag gebruik maakt van de hoogste frequenties? Dan is het kopen van een 5G toestel iets voor jou.

Momenteel is de iPhone 12 de meest verkochte 5G smartphone van dit moment. Daarachter komt meteen de Pro versie, de Samsung Galaxy Note 20 Ultra, de Huawei Nova 7, de Oppo A72 en nog een aantal grote namen in de telefoon-wereld.

De Huawei is toch wel de meest verrassende naam in dit rijtje. Als Android gebruiker ben je vaak al gauw tevreden met een Samsung smartphone, maar Huawei doet op het gebied van 5G dus zeker niet onder voor de echte giganten.

5g iphone 12, de eerste 5g apple telefoon

Wat heb ik aan een mobiele telefoon met 5G?

Er zitten een aantal voordelen aan het kopen van een toestel dat uiteindelijk beschikt over 5G. Ten eerste is 5G internet vele malen sneller dan 4G.

Ook is het nieuwe netwerk betrouwbaarder en zou je toestel zomaar eens wat meer waard kunnen worden. Niet iedereen zou namelijk zomaar overstappen naar 5G omdat ze op dit moment tevreden zijn met de huidige snelheid van het netwerk.

Het is dus per persoon een beetje afhankelijk of het aantrekkelijk voor je is om 5G telefoons aan te schaffen. Ben je dagelijks druk bezig met internet en wil je het snelste van het snelste? Dan zou ik maar eens een kijkje nemen naar de 5G toestellen van Apple, Samsung, Oppo of OnePlus.

In de toekomst zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog veel meer toestellen komen die beschikken over 5G. De Oppo en OnePlus toestellen zijn zeer betaalbare smartphones, zo hoef je dus niet enorm veel geld te betalen om gebruik te kunnen maken van het snelste internet.

Zit je bij een provider als KPN, VodafoneZiggo of T-Mobile? Dan kun je je alvast gaan opmaken voor het gloednieuwe netwerk dat over een tijdje gelanceerd gaat worden.

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat we kennis gaan maken met 5G, het is echt nog een kwestie van tijd.

Kan ik 5G al gebruiken?

5G is dus in aantocht, maar is momenteel zelfs al te gebruiken in Nederland. Dit geldt niet voor iedere provider, maar wel voor VodafoneZiggo. Zij hebben sinds april al de mogelijkheid om 5G aan te bieden aan de gebruikers. Het is dus verstandig om nu 5G telefoon kopen.

Ben je dus in het bezit van bijvoorbeeld een Samsung 5G telefoon en een abonnement bij VodafoneZiggo, dan is het mogelijk om gebruik te maken van het razendsnelle netwerk.

Bij providers als KPN en T-Mobile duurt het nog even voordat het netwerk beschikbaar is. Waarschijnlijk kunnen gebruikers van die provider gebruik maken van het netwerk vanaf 28 juli.

Wanneer kleinere providers 5G gaan aanbieden is nog niet bekend. Of dit überhaupt gaat gebeuren is ook nog niet bekend. Het zou zomaar eens kunnen dat het blijft bij deze grotere providers.

Vooralsnog kunnen de gebruikers van VodafoneZiggo dus 5G uitproberen. Echter zal je nog niet gigantisch veel verschil merken, de verbinding is wel wat sneller, maar is nog zeker niet op het hoogtepunt.

Voor een 5G netwerk is een 3,5G Hz-frequentie nodig en die mag je als provider niet zomaar even gebruiken. Die snelheden worden als het ware geveild, maar dat zal in 2022 pas gebeuren. Dat betekent dat de echte snelheden pas beoordeeld kunnen worden rond 2022, even wachten dus!

5G Telefoon kopen, veelgestelde vragen

Vanaf wanneer kan ik het 5G netwerk gaan gebruiken?

Voor de mensen die een abonnement hebben afgesloten bij VodafoneZiggo is het al mogelijk om gebruik te maken van het 5G netwerk. Echter zal je nog niet veel verschil merken in de snelheden. Pas in 2022 komen de echte snelheden eraan en ga je verschil merken.

Kun je gebruik maken van 5G op een 4G toestel?

Het is niet mogelijk om 5G te ontvangen op een 4G toestel. Dit heeft te maken met de verhoogde verbindingssnelheden, een lagere latency en een hogere downloadsnelheid. Een toestel dat gemaakt is voor 4G verbindingen kan bijvoorbeeld die hoge verbindingssnelheid niet aan.

Zijn er al 5G telefoons verkrijgbaar?

Er zijn al een aantal 5G toestellen verkrijgbaar. Grote merken als Apple, Samsung, Huawei, Oppo en OnePlus hebben al meerdere modellen op de markt gebracht die straks kunnen draaien op het netwerk 5G.

Welke providers bieden het supersnelle 5G netwerk aan?

Op dit moment zijn er een paar providers in Nederland die bezig zijn met het aanbieden van 5G. De voorloper is op dit moment VodafoneZiggo, gevolgd door T-Mobile en KPN.

Omdat VodafoneZiggo beschikt over betere frequenties, was het voor hen al mogelijk om in april te starten met het nieuwe netwerk. Echter is het nog niet zo effectief als het in 2022 zou moeten zijn vanwege veilingen die nog plaats moeten vinden.

Komt er straling kijken bij het 5G netwerk?

5G is meerdere malen in het nieuws geweest omdat de straling van antennes schadelijk zou zijn voor de gezondheid van de mens. Er worden nog steeds veel onderzoeken gedaan, maar volgens een wetenschappelijk onderzoek van het RIVM ziet het er nu naar uit dat de straling geen negatieve werking heeft op de mens.

Je kunt sneller internet dan ooit krijgen!

Schaf voordelig één van de vele 5G telefoons aan en maak gebruik van het snelste internet ter wereld!


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *