Asana Review | Alle voordelen, nadelen en prijzen

Ben jij op zoek naar een sterkere aanpak en taakverdeling binnen jouw onderneming? Dan zou Asana een goede oplossing kunnen zijn. Asana is een projectmanagement software die overzicht biedt in het samenwerken. In Asana worden taken en communicatie namelijk effectief gecombineerd. Deze Asana review zet het gebruiksgemak, de functionaliteiten, de voor- en nadelen, de ervaringen en de abonnementsprijzen voor jou op een rij.

Asana gebruiksgemak

Asana is vooral populair door haar veelzijdigheid en flexibiliteit. Gebruikers van Asana hebben veel vrijheid in de manier waarop ze het platform gebruiken en invullen. Bedrijven met complexe projecten en veel werknemers hebben vaak veel baat bij Asana, dus dat  zegt wel wat. 

Powered By:

Het grote aantal functies maakt het echter wel lastiger om het platform te begrijpen. Het vergt dus inwerktijd voor nieuwe gebruikers om het platform onder de knie te krijgen. Zodra dit echter gelukt is wordt duidelijk dat Asana zeer gebruikersvriendelijk is. Het design is modern, de communicatie tussen gebruikers efficiënt en de taken zijn duidelijk gestructureerd. De aanwezigheid van het grote aantal functionaliteiten bespaart voor velen uiteindelijk tijd en stress. De online gids van Asana biedt ook altijd hulp en tips om meer inzicht te krijgen in het gebruik. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Asana functionaliteiten

Het doel van Asana is dat je altijd weet of je op schema ligt en inzicht hebt in wat je collega’s uitvoeren. Het basisconcept bestaat uit het creëren van lijsten met taken voor verschillende projecten, verdeeld onder bepaalde teams. De taken kun je labelen met deadlines en kleuren en daarnaast voeg je gemakkelijk bestanden, outlines en omschrijvingen toe. Ook kun je taken makkelijk opdelen door kleinere afvinklijsten toe te voegen met sub-taken zodat je de grotere taak stapsgewijs afrondt. De taken kun je vinden in de kalender, die fungeert als een soort collectieve agenda. 

Een belangrijk element van Asana is de geïntegreerde communicatie tussen collega’s binnen en buiten de teams. Ideeën of afspraken uitwisselen via e-mail is verleden tijd. Het plaatsen en ontvangen van comments, updates en notificaties maken efficiënte en snelle communicatie mogelijk. 

Om overzicht te bevorderen biedt Asana verschillende perspectieven om to-do’s te bekijken, afhangende van je abonnement. Zo kun je de taken vanuit een kalenderoverzicht, tijdlijn of dashboard zien. Dit geeft veel overzicht. Maar er is nog veel meer. De geavanceerde zoekfunctie in de betaalde abonnementen maakt het mogelijk om zeer specifieke zoekopdrachten uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op taken met een hoge prioriteit die nog niet uitgevoerd zijn. Ook vind je de afgeronden taken van een bepaald team member in één klik.  

Asana ervaringen

De meeste ondernemingen, zowel MKB’ers als grote bedrijven, menen over het algemeen veel baat te hebben bij Asana. Gebruikers vinden Asana vaak heel praktisch. Zo vinden ze het bijvoorbeeld zeer positief dat ze taken aan andere kunnen aanwijzen en op elkaars taken kunnen reageren om extra details toe te voegen. Asana maakt het ook heel makkelijk om vooruit te plannen en ook dit ervaren gebruikers als positief en stress verlagend. 

Veel gebruikers geven wel aan dat Asana soms best overweldigend kan zijn – aangezien je toegang hebt tot alle taken en lijsten, ook die van anderen. Zo zou het fijn zijn als gebruikers gemakkelijker overzicht hebben van de essentiële taken. Ook merken gebruikers op dat ze best even bezig zijn geweest met het uitzoeken van de software. Daarnaast zou het fijn zijn als taken aan meerdere mensen tegelijk toegeschreven kunnen  worden in plaats van aan één persoon. Deze opmerking komt vaak terug.

Asana voordelen

De voordelen van Asana zijn vooral de flexibiliteit en het grote aanbod functionaliteiten. Zo blinkt de geavanceerde zoekfunctie van Asana echt uit omdat het gewoon een hele praktische toevoeging is om snel inzicht te krijgen. Het grote aanbod aan labels geeft je de mogelijkheid zo specifiek te werken als je wil. De notificaties, updates en berichtjes die je uitwisselt met collega’s via Asana vervangen het constante gebel en gemail.  

Het gratis abonnement biedt al veel opties en je hebt er ongelimiteerd toegang toe. Dit betekent dus dat je zonder kosten productief aan de slag kunt met Asana. De betaalde abonnementen verbeteren het overzicht alleen maar, bijvoorbeeld door tijdlijnen en dashboards. 

Asana nadelen

Als je streeft naar té veel overzicht door gebruik te maken van alle labels en functies creëer je in sommige gevallen juist minder overzicht. Dit nadeel is dus deels afhankelijk van de manier waarop je het platform gebruikt. Toch hebben sommige ondernemingen met duidelijke taken juist meer baat bij een wat simplistische software. 

De prijs is voor sommige een nadeel. Al is het gratis abonnement vrij compleet voor beginnende ondernemingen, de stap naar de betaalde abonnementen is relatief groot. 

Effectief werken met Asana betekent actief participeren en updates geven. Als je Asana niet constant bijhoudt heeft de software weinig nut. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Asana abonnementen en prijzen

Het gratis abonnement

Het gratis abonnement is vooral geschikt voor beginnende ondernemingen die nog aan het experimenteren zijn met projectmanagement en het budget niet hebben. Zo kun je maximaal duizend taken per team uitdelen en profiteren van een ongelimiteerd aantal teams, projecten en logboeken. 

Het business abonnement

Het business abonnement maakt een flinke stap in prijs en komt uit op 24.99 per gebruiker per maand op jaarbasis. Er worden flink wat extra functies aangeboden. Bovenop het premium abonnement kan je o.a. portfolios creëren, doelen instellen, de werkdruk van projecten aangeven en goedkeuringen uitdelen. Daarnaast bevat Asana Business samenwerking functies met geavanceerde platformen als Adobe Creative Cloud en Power BI. 

Het premium abonnement

Het premium abonnement bedraag 10.99 per maand per gebruiker op jaarbasis en beschikt over meerdere tools die het algehele overzicht bevorderen. Zo zijn dashboards, tijdlijnen en geavanceerde zoekopdrachten mogelijk. Ook zijn alle functies binnen dit abonnement ongelimiteerd. 

Het enterprise abonnement

Het enterprise abonnement bouwt op het business abonnement door en heeft geen vaste prijs – deze kan in contact met Asana persoonlijk vastgesteld worden. Dit abonnement wordt vooral gekenmerkt door een verhoogde veiligheid van de gegevens en verbindingen. Dit abonnement is vooral passend voor ondernemingen die werken met gevoelige of geheime informatie. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

Monday is gemaakt om projectmanagement makkelijker te maken. Bespaar tijd met verschillende automatiseringen, integreer verschillende zakelijke tools en prioriteer gemakkelijk de belangrijkste taken.

Pros:
 • Optimaliseer je workflows
 • Blijf up-to-date met verschillende projecten
 • Alle processen op één plek
 • Regel gemakkelijk je urenregistratie en planning
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp.

Cijfer:
4.0
Pros:
 • Meer dan 1500 tevreden klanten
 • Jarenlange ervaring
 • Korting vanaf 4 gebruikers
 • Datagedreven ondernemen
Bekijk Nu
Lasso Brag

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *