Boekhouden met Visma | Kosten, voordelen en ervaringen

Visma is een oude rot in het boekhoud vak. Het bedrijf achter de boekhoudsoftware heeft ook softwareoplossingen voor ERP, HRM en projectmanagement. De boekhoudsoftware is vooral geschikt voor het MKB, grotere bedrijven en de publieke sector. Als je op zoek bent naar het juiste boekhoudprogramma voor jouw onderneming is het aan te raden om verschillende programma’s te vergelijken. Daarom zetten we in deze Visma review de functionaliteiten en voor- en nadelen van Visma boekhouden voor je op een rij. Vergelijk deze Visma review eens met onze reviews van andere boekhoudprogramma’s om te kijken welk programma jouw onderneming vooruit helpt!

Visma gebruiksgemak

Eén van de eerste dingen die bijdraagt aan het gebruiksgemak van Visma is dat het bedrijf achter de software Nederlands is. Alle informatie is dus altijd beschikbaar in het Nederlands. De eerste keer dat je gebruik maakt van het programma stel je direct je bedrijfsgegevens in zodat je direct goed je kunt beginnen met je administratie. Je wordt met behulp van verschillende stappen door de instellingen geleid zodat je direct een goed beeld hebt van hoe het programma in elkaar steekt. Hier kun je tevens instellen hoe je facturen wilt beginnen en hoe vaak je BTW aangifte doet. Daarna koppel je ook direct je bankrekening aan het programma.

Powered By:

In het dashboard vind je een overzicht van alle belangrijke informatie. Hoewel je wel de eerste stappen doorloopt om je instellingen goed te zetten, is er geen algemene rondleiding door het programma. Vanwege de grote hoeveelheid functies kan het zijn dat je hierdoor niet direct inzichtelijk hebt van welke functies je allemaal gebruik kunt maken. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Visma functionaliteiten

Binnen de boekhoudmodule van Visma heb je ruime keuze uit verschillende functionaliteiten. Het programma is er dan ook op gericht om zowel kleinere dan grote ondernemingen te ondersteunen.

Hoewel het in de boekhoudmodule niet mogelijk is om projecten, uren en ritten bij te houden, kun je hiervoor wel andere modules aanschaffen. Zo zijn er losse modules beschikbaar voor projectmanagement en urenregistratie. Deze kun je afnemen binnen Visma, of koppelen via API. Ook voor offertes en orders is er een aparte module die je los aan kunt schaffen. Het voordeel van deze modulaire set-up is dat je boekhoudprogramma overzichtelijk blijft en alleen de elementen bevat die je nodig hebt in jouw onderneming. Het nadeel is dat alle modules los aangeschaft moeten worden, waardoor de prijs van het gehele programma aardig op kan lopen als je alle modules afneemt.

Binnen de boekhoudmodule kun je je facturen opstellen en versturen. Je kunt een eigen logo toevoegen op de factuur en een persoonlijke tekst toevoegen. Het is niet mogelijk om de lay-out van de factuur aan te passen met een eigen huisstijl. Voor onbetaalde facturen na een ingestelde datum kun je een betalingsherinnering sturen, de factuur laten vervallen of deze omzetten naar een creditfactuur. Voor terugkerende klanten is het ook mogelijk om periodieke facturen te versturen. Daarnaast beschikt VISMA over een Relatiebeheer systeem.

Binnen de boekhoudmodule is het ook heel eenvoudig om je BTW aangifte te doen. Het BTW overzicht wordt klaargezet zodat je deze alleen nog hoeft na te lopen en vervolgens dankzij de belastingdienst koppeling direct in kunt voeren. 

Visma prijzen

Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar binnen Visma boekhouding. De drie pakketten zijn eAccounting Factureren, eAccounting Standaard en eAccounting Pro. Deze kosten respectievelijk €10,00, €16,00 en €25,00 wanneer je een jaarabonnement afsluit. Wil je een abonnement afsluiten voor 3 maanden? Dan stijgen de prijzen naar €12,00, €19,00 en €28,00 per maand. Voor een extra gebruiker betaal je €2,50 per maand per gebruiker. Afhankelijk van functionaliteiten die je nodig hebt binnen je onderneming kun je ervoor kiezen om verschillende extra modules toe te voegen. Voor de offerte module betaal je €6,00 extra. Deze prijs geldt ook voor de urenregistratie module. 

In de meeste fabrieken werden de prikklokken vervangen door urenregistratiesystemen die werken met behulp van een computer. Bij deze systemen moet de werknemer een nummer invoeren, een magneetkaart of badge bij het apparaat houden, of een vingerafdruk maken, waarna de computer het id van het personeelslid en het tijdstip vastlegt.

Op de meeste kantoren kwamen er systemen waarbij de werknemer zelf de gewerkte uren in moet voeren in de computer, waarna deze uitrekent hoeveel uren deze in totaal heeft gewerkt in de betreffende week. Welke manier er ook gebruikt word, we hebben het in het algemeen nog steeds over “inklokken” hoewel het natuurlijk allang geen inklok-machine is maar een online urenregistratie software die het in- en uitklokken afhandelt. 

Visma ervaringen

De klanten zijn erg te spreken over de goede klantenservice. Ze geven aan snel en goed te worden geholpen. De helpdesk is bereikbaar via chat, e-mail en telefoon. Als minpunt geven gebruikers aan de personalisatie te missen in de facturen. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Visma voordelen & nadelen

Voordeel – Een eigen boekhoudpakket samenstellen

Door gebruik te maken van de verschillende modules en deze te koppelen, kun je een boekhoudpakket samenstellen dat precies aansluit bij jouw wensen. 

Voordeel – Een duidelijk overzicht

In het dashboard vind je een duidelijk overzicht van de belangrijkste financiële cijfers. Zo ben je altijd op de hoogte van de financiële situatie binnen je onderneming.

Voordeel – Voor de facturatie kun je iedere stap in het proces bijhouden

Voor de facturatie kun je iedere stap in het proces bijhouden. Zo krijg je inzage in het facturatieproces en zie je direct of bepaalde klanten vaak te laat betalen en of het mogelijk is om het facturatieproces te optimaliseren.

Nadeel – De facturen kunnen slechts gedeeltelijk gepersonaliseerd worden

De facturen kunnen slechts gedeeltelijk gepersonaliseerd worden. Zo is het wel mogelijk om een bedrijfslogo toe te voegen maar kunnen de layout en het design niet worden aangepast.

Nadeel – De offertes aan klanten kunnen niet direct online worden goedgekeurd.

De offertes aan klanten kunnen niet direct online worden goedgekeurd.

Nadeel – Het toevoegen van extra modules kost extra

Het toevoegen van extra modules zoals urenregistratie, offertes en projectmanagement kost extra. Wanneer je gebruik wilt maken van alle modules is het programma vrij prijzig.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Pros:
 • Eenvoudig online boekhouden
 • CRM en boekhouding in één
 • Gemakkelijk uren registreren en factureren
 • Eerste 15 maanden gratis
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu Bekijk Review

Met de boekhoudsoftware van Moneybird kun je eenvoudig je eigen boekhouding bijhouden, of hierin samenwerken met je boekhouder. Krijg overzicht in je administratie, maak en verstuur je facturen en krijg nieuwe inzichten in je financiële situatie.

Pros:
 • Uitgebreide kennisbank met instructievideo's
 • Stel offertes en facturen op
 • Maak eenvoudig templates in je eigen huisstijl
Bekijk Nu
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
Lasso Brag

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *