Stair-Rover: skateboard met 8 wieltjes die trappen lust

Stair-Rover
Een beetje skateboarder draait zijn hand niet om voor een onbenullig obstakel als een paar traptreden. Deze worden als het even kan in stijl met een ollie (sprong) of een grind (glijden langs de leuning) bedwongen. Maar met deze Stair-Rover rij je gewoon de traptreden af.

Dit longboard skateboard is uitgerust met acht wieltjes en een onderstel met kantelmechanisme waarmee volgens de makers over veel ruiger terrein kan worden gereden, waaronder dus ook trappen af.

Stair-Rover

De ontwerpers van de Stair-Rover proberen via Kickstarter voldoende geld op te halen om hun skateboard in productie te nemen. Met nog een week te gaan, is al een kleine 44.000 van de gewenste 50.000 pond (58.000 euro) opgehaald. Grote kans dus dat dit gaat lukken.

Behalve dat de extra wielen het board geschikt maken voor minder egaal terrein, zorgt het op gladde wegen voor extra stabilibteit in scherpe bochten. Met afmegingen van 88 cm lang, 27 cm breed, 15 cm hoog en een gewicht van 5 kg, zijn er twee smaken: een houten board voor 170 pond en een kunstvezel board voor 205 pond (resp. 200 en 240 euro).

Wanneer we onderstaande video’s bekijken, dan lijkt het helemaal niet verkeerd te rijden. Nu alleen nog de trap weer op.

[gv data=”iK5dZiGgm5s”][/gv]

[gv data=”Y4HQkpnxVJw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *