Nintendo komt met Nintendo Switch

Dit is de nieuwe Nintendo Switch
In een video Nintendo voor het eerst beelden laten zien van het nieuwe systeem en aangekondigd dat dit onder de naam Nintendo Switch op de markt wordt gebracht.

Naast single- en multiplayer-ervaringen thuis biedt de Nintendo Switch spelers ook de kans om dezelfde games te spelen waar, wanneer en met wie ze maar willen. De Nintendo Switch combineert de flexibiliteit van een handheld-systeem met de kracht van een systeem voor thuis, wat gloednieuwe manieren biedt om games te spelen.

[gv data=”YA3NqiOFekk”][/gv]

Thuis kun je de Nintendo Switch in de Nintendo Switch-houder zetten, waarmee je het systeem op de tv kunt aansluiten. Zo kun je samen met je vrienden en familie in je woonkamer spelen. Zodra je de Nintendo Switch uit de houder haalt, wordt de handheldstijl automatisch ingeschakeld. De geweldige game-ervaring die je thuis beleefde, kun je dan onderweg voortzetten. De Nintendo Switch is voorzien van een helder HD-beeldscherm. Hiermee kun je de game-ervaring die je gewend bent van spelsystemen voor thuis ook beleven in het park, in de trein, in de auto of bij een vriend thuis.

Aan weerszijden van de Nintendo Switch zitten Joy-Con-controllers die je kunt losmaken. Als je in je eentje bent, kun je in iedere hand een Joy-Con-controller houden. Als je met z’n tweeën bent, kan iedere speler er één gebruiken. Als je meer dan twee Joy-Con-controllers hebt, dan kun je zelfs met een grotere groep spelers aan de slag. Je kunt de controllers gemakkelijk opnieuw vastmaken aan het systeem of aan de Joy-Con-houder, die aanvoelt als een traditionele controller. Indien gewenst kunnen spelers er ook voor kiezen om gebruik te maken van een Nintendo Switch-Pro-controller in plaats van de Joy-Con-controllers. Vrienden kunnen ook samenkomen met hun Nintendo Switch-systemen voor een potje competitieve multiplayeractie.

“Op basis van deze eerste indruk van de Nintendo Switch hoop ik dat fans alvast een beeld vormen van de mogelijkheden die ze krijgen zodra ze kunnen spelen wanneer, waar en hoe ze maar willen”, zei Satoru Shibata, de directeur van Nintendo of Europe. “Onze teams bij Nintendo en vele andere ontwikkelaars doen hun best om nieuwe en unieke ervaringen voor onze fans te creëren. We kijken er naar uit je meer te laten zien.”

Ontwikkelaars kunnen bij het ontwerpen van hun games kiezen uit diverse speelstijlen, zodat gamers de vrijheid hebben om een ervaring te kiezen die bij hen past.

Eerder lekten er al meer details uit van de Nintendo Switch.

6 Comments

 1. Een zeer leuke handheld, meer niet.
  Gewoon een nieuwe Nintendo gameboy met een docking station en 2 controller delen.

  Als gameboy geheel best okay zo te zien maar als console kansloos.
  Je kunt anno 2017 gewoon niet zoveel power in zoiets hebben voor 300usd dat het indruk zal maken op een groot scherm (minstens HD en tegenwoordig zelfs UHD), zeker niet gezien de tijd die zoiets nog mee moet gaan en de competitie al stukken verder is.

  Die 2 losse controller delen stellen los weinig voor lijkt mij, net als destijds de Wiimote gebruiken (horizontaal) om als reguliere gamepad te dienen, waardeloos.
  Met controllers zoals die van de XB1 en PS4 is dit weer een flinke stap terug in de tijd als je die los in de hand moet houden, gegarandeerd een gepriegel.

  Nintendo moet doen waar ze goed in is, game software maken !
  De tijd van zinvolle hardware maken is voorbij.

  • @turbobrick: Je mist het punt. Nintendo is nooit echt voorloper geweest op grafisch gebied. Vergelijk de Wii met de PS3 en Xbox 360 of de 3DS met de PS Vita en zelfs PSP en je ziet gewoon dat Nintendo het bewust over een andere boeg te gooit. Niet dat de Switch waardeloos wordt qua graphics, want als je insiders mag geloven kan het apparaat moeiteloos mee met het niveau van de PS4 en Xbox One, mede doordat het dockingstation een extra GPU schijnt te bevatten. Het zal wellicht geen UHD-apparaat worden (al spreken sommige bronnen van 4k bij 30fps als maximum output) maar voor Nintendo begrippen is de Switch gewoon een beest van een apparaat. Ook als je gaat kijken naar welke developers met het apparaat aan de slag gaan. Bethesda (Fallout, Elder Scrolls) staat daar ook gewoon tussen en dat is nou niet bepaald de eerste developer waar je aan denkt bij een Nintendo platform. Zodoende heb ik wel hoop voor de Switch.

   Daarnaast zijn die losse controller delen ook niet zo onhandig als het lijkt. Je kunt ze aan je tablet klikken, waardoor je een soort grote gameboy/Wii U gamepad krijgt, maar je kunt ze ook in een houder klikken, waardoor je een normale gamecontroller krijgt. Vind je dat toch nog onhandig? Dan moet je de Switch Pro controller gebruiken. Da’s gewoon een normale controller die je niet uit elkaar kunt halen. Wellicht niet customisable zoals die van de Xbox, maar verder ziet het er op basis van de plaatjes gewoon degelijk uit. Dat gedoe met horizontaal gebruiken is voornamelijk voor simpele multiplayergames zoals een potje Mariokart onderweg of de Vitrual Console games, maar zeg nou zelf, hoe vaak gebruik je dat? Het gros van de keren dat je met zo’n ding speelt zitten die Joy-Cons gewoon aan je tablet of in de controllerhouder.

   • @Edge: Als er daadwerkelijk extra power in het dock zit dan heb je idd meer mogelijkheden maar ik betwijfel dat als zoiets voor $300usd op de markt komt.

    Blijf het zeggen, zal een leuke handheld worden maar als console geef ik het weinig kans en zal het een soort WiiU worden.
    Leuk die paar 3rd party bedrijven maar laat de games eerst maar eens zien. Zal niet de 1e keer zijn dat men snel afhaakt en dus net als met de WiiU er vrijwel niks meer 3rd party uitkomt.
    Steeds zijn er wel leuke ideeen (bijv. NFC Ambio) maar uiteindelijk sterft het een stille dood.

    We gaan het zien, ikzelf ben niet zo heel enthousiast en zal ook ZEKER NIET weer direct kopen zoals met eerdere hardware.

 2. Nintendo moet wakker worden en focussen op waar ze goed in zijn namelijk games. Ieder van ons loopt rond met z’n smartphone die krachtig genoeg is en om nog een device overal mee te nemen daar heeft niemand zin in.
  Laat ze games maken voor de bestaande consoles en eindelijk ns geld maken door de klassiekers op de smartphone uit te brengen, want ze leren duidelijk niet dat ze sowieso speelbaar zijn op meerdere emulators. Waarom er ineens geen geld van maken?
  Ik wil gerust voor m’n nostalgische games (opnieuw) betalen! Een Bluetooth controller of Phone Dock zou ideaal zijn voor m’n telefoon! Laten ze dat ns maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *