iOS 6 terugzetten op je iPhone? Dit is wat je moet doen

iOS 6 terugzetten
Vierentwintig uur na de lancering van iOS 7 is het besturingssysteem al op 40 procent van alle iOS-apparaten geïnstalleerd. Maar mocht je niet tevreden zijn met het nieuwe flat design, of het helemaal gehad hebben met alle irritaties, er is een weg terug.

Voordat je aan de slag gaat om het oude vertrouwde iOS 6 opnieuw te installeren, zorg ervoor dat je een backup van je gegevens maakt. Dit kan snel door je iPhone te verbinden met je computer of Mac en in iTunes op ‘Maak automatisch reservekopieën op’ te klikken. Sla alles vervolgens op. Het kan ook OTA (Over The Air), dit duurt iets langer, en vereist een goede WiFi-verbinding. Ga hiervoor naar iCloud > Opslag en reservekopie > Maak nu reservekopie.

backup

Nogmaals, wat je ook doet, zorg dat je een backup achter de hand hebt voordat je iOS 6 installeert. Oh, en alles is uiteraard op eigen risico.

Gedaan? Dan is het tijd om de juiste versie van iOS 6 te downloaden. Wees niet bang als je per abuis de verkeerde hebt gedownload, iTunes waarschuwt je van tevoren als je een onjuist .ipsw-bestand probeert te installeren.

Downloadlinks:

Wanneer je het bestand binnen hebt, zorg dan dat je je iPhone hebt aangesloten op je PC/Mac en iTunes geopend is (iTunes opent doorgaans automatisch). In het overzichtsscherm zie je de knop ‘Zoek naar update’.

Houd nu de option⌥- of shift-toets (OSX/Windows) ingedrukt en klik daarna op ‘Zoek naar update’. Nu kun je het .ipsw-bestand van iOS 6 selecteren, klik daarna op ‘Openen’, vervolgens op ‘Werk bij’.

Nu wordt je iPhone volautomatisch gedowngrade naar iOS 6. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan is er nog de optie om het in de iPhone-herstelmodus te doen. Hou hiervoor de Home en aan/uitknop 10 seconden ingedrukt terwijl de iPhone is aangesloten op je PC/Mac. Nu staat je telefoon in herstel-modus, hou opnieuw de option⌥- of shift-toets (OSX/Windows) ingedrukt en selecteer het iOS6-bestand. Klik op ‘Open’ en ‘Herstel’ en je bent er.

Veel plezier met je iOS 6-menu terwijl de rest van de iMeute wél geniet van de vooruitgang die iOS 7 biedt. Serieus, zo slecht is het niet.

Nog geen reacties

  1. beste mensen,

    ik ben ermee bezig geweest om terug te zetten,maar is niet gelukt,ik heb alles op gevolgt en uit geprint,maar werkt niet het terug zetten van de ios6.

    wie kan en wil mij ermee helpen,ik wens deze terug te zetten omdat de bank applicatie niet werkt,dat is de redenen.
    wie ow wie kan mij helpen.

    gr hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *