Extra scherm voor telefoon gevoed via draadloze elektriciteit

Instant cool visitekaartje!
We zagen al eerder rare manieren om aan stroom voor je smartphone te komen, maar om de energie van Near Field communication te gebruiken om een klein e-ink schermpje te voeden, dat is nieuw.

Het grote voordeel van e-ink, zoals je in veel e-readers ziet, is dat het scherm geen stroom nodig heeft om iets te tonen, alleen het wisselen ervan kost energie. Profiterend van die eigenschap hebben wetenschappers van de Universiteit van Massachusetts, de Universiteit van Washington en chipfabrikant Intel een klein schermpje gemaakt wat draadloos beelden kan overnemen van een smartphone zonder een eigen accu nodig te hebben.

Om aan de benodigde energie bij het wisselen van afbeelding te komen, gebruikt het schermpje op de een of andere manier de stroom die bij NFC wordt opgewekt. Hiermee is dit concept een van de eerste energie-neutrale gadgets. Daar komt nog eens bij dat de gegevens op het schermpje altijd te raadplegen zijn, e-ink houdt zijn informatie oneindig vast.

In de onderstaande video zien we iemand die een screenshot op zijn smartphone maakt, en dit vervolgens ‘vastlegt’ op het tweede scherm, als een soort van geheugensteuntje of visitekaartje. Wij zijn daarentegen ook mogelijkheden om dit als kaart te gebruiken, of zelfs permanent aan de telefoon plakken en als klok en berichtencentrum inzetten.

[gv data=”YVdQx6ZjGuo”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *