Deus Ex: eerste goede first-person shooter op smartphone?

Deus Ex smartphone first-person
First-persons games zijn moeilijk te ontwikkelen voor smartphones. De combinatie van een muis en toetsenbord is lastig te realiseren op een plat touchscreen. Met de game Deus Ex: The Fall lijkt dit verleden tijd.

Deus Ex: The Fall is een vervolg op Deus Ex: Human Revolution welke in 2011 verscheen als spelcomputer- en pc-game. Deze nieuwe smartphone-game is een volwaardig actie-rollenspel waarin je moet schieten, sluipen en praten om verder in het verhaal te komen. Tevens wordt de verhaallijn vertakt door de keuzes die je in-game maakt.

Maar goed, dat hebben misschien wel meer first-person smartphone-games. Wat Deus Ex: The Fall uniek maakt is de vlekkeloze besturing op je touchscreen. De twee besturingsschema’s op het scherm zorgen voor een overzichtelijke bediening. Tevens is er een reeks met virtuele knoppen aan de zijkant van het scherm voor speciale moves. Hoewel je bij andere games in bijvoorbeeld een gevecht de controle verliest over je besturing, is dit bij The Fall allerminst het geval. Daarnaast heb je als speler legio aan opties om te kiezen hoe jij de hoofdpersoon Ben Saxson en zijn bewapening wil besturen. Hierdoor kan je de bediening van de game geheel personaliseren.

Deus Ex: The Fall is te downloaden voor 5,99 via iTunes. Zorg wel voor wat extra ruimte; de game neemt maar liefst 1,6GB aan ruimte in beslag. Bekijk de trailer hieronder.

[gv data=”gCHMR0uelqI”][/gv]

No comments yet

  1. Vind eerlijk gezegd deus ex niet een hele goede benchmark. Het is een tactical / stealth shooter. Vaak heb je tijd om je voor te bereiden op de actie, sneaken, e.d. het word pas interessant als je serious sam volwaardig op je smart Phone kan gamen. maar dat zal er wel niet van komen, daar blijft een telefoon te klein voor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *