Crashtest: Galaxy S4 eerder stuk dan S3 en iPhone 5

SquareTrade Samsung Galaxy S4 droptest
Het gebeurt ons allemaal minstens één keer: je laat je telefoon vallen. Hopelijk overkomt het je wanneer je op zacht hoogpolig tapijtje staat, maar meestal heb je niet zoveel geluk en maakt je mobiele vriend een pijnlijke smak op een harde ondergrond. Hoe groot is de kans dat je smartphone dat overleeft?

SquareTrade, een verzekeraar voor dit soort ongelukjes, was erg benieuwd hoe bestendig de nieuwe Galaxy S4 is. Meten is weten, dus werd de S4 bij verschillende “per ongelukjes” vergeleken met zijn voorganger de S3 en de iPhone 5.

[gv data=”kjE__rr7J1s#!”][/gv]

De nieuwe Galaxy S4 bleek de meest breekbare smartphone van het trio en scoort zelfs nog niets slechter dan zijn voorganger. De iPhone 5 bleek ronduit het meest robuust.

SquareTrade Samsung Galaxy S4 droptest

In onderstaande video wordt de bestendigheid van de Galaxy S4 opnieuw vergeleken met de iPhone 5, maar dan door een andere partij. Er worden echt verschrikkelijke dingen gedaan met het mobiele duo en opnieuw komt de iPhone 5 als beste uit de bus.

[gv data=”YRQkH1GHJ3Y#!”][/gv]

Nog geen reacties

   • @dennis: all iphones voor de 5 en alle ipads doen het een stuk beroerder dan de concurrentie in drop tests en water bestendigheids tests. De iphone 5 doet het iets beter, maar er zijn nog een stuk betere opties op de markt, ook komt er binnenkort een waterdichte verstevigde versie van de S4 op de markt, dat is iets waar ik persoonlijk naar uit kijk.

    • @MrSkyline: Het is voor ontwerpers altijd zoeken naar de balans tussen fraaie strakke vormgeving en robuustheid. Wanneer je een telefoon ontwerpt als een rubberen baksteen, zal deze heel duurzaam zijn, maar vervolgens niet om aan te zien. Op mooie spullen moet je zuinig zijn, maar desondanks blijven er ongelukjes schuilen in kleine hoekjes. Dat weet je van tevoren, dus aan een ieder de keus.

     • @dennis: daar zit denk ik het probleem ook. Daar waar vroeger een mobiel gewoon een……. mobiel was lijkt het nu meer een design gadget te worden/zijn. In mijn ogen is en blijft het een gebruiksvoorwerp. Een screen protector wil ik er nog wel opplakken maar met rubberen hoesjes zie je mij niet klooien.

 1. Gelukkig ben ik niet zo’n half tamme aap die dingen uit zijn klauwen laat donderen, raak die dingen niet kwijt, worden niet gestolen, geen grote schades.
  Ben dan ook wel een heel vreemd figuur.
  Nog ff dan zitten ze allemaal in de lease, kan ik mijn mobiel ook als stuiterbal gebruiken en klagen dat het scherm van m’n quadcore naar de maan is. Betaal ook vast voor andere die hem gebruiken als stuiterbal, blijft een gemiddelde he zo’n lease bedrag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *