Apple breidt iCloud-opslag uit, hint naar 256GB iPhone 7

iPhone 6
Een opmerkelijke move van Apple zet ons aan het denken.

Apple-klanten kunnen gratis gebruik maken van de iCloud-opslagdienst. Het gaat hier om maximaal 5GB aan opslag. Dit is uit te breiden en daar staat een maandelijks bedrag tegenover. De keuze was tot nu toe 50GB voor een euro per maand, 200GB voor drie euro per maand en 1TB voor een tientje per maand.

Apple heeft nu een 2TB optie toegevoegd. Deze upgrade kost 20 euro per maand. De move van het techbedrijf is opvallend te noemen. Over precies een week wordt namelijk de iPhone 7 aangekondigd. Volgens diverse bronnen komt de telefoon met een 256GB-mogelijkheid. Het iCloud-abonnement met de meeste opslag was altijd acht maal de grootste opslagmogelijkheid van de iPhone. 1TB iCloud-opslag tegenover een 128GB iPhone. Met de komst van een 256GB iPhone en 2TB iCloud-opslag wordt deze ’traditie’ dus niet verbroken.

Via iCloud is het mogelijk om zaken zoals foto’s, documenten en contactpersonen vanuit iOS direct op te slaan in de cloud. Mocht je telefoon bijvoorbeeld worden gestolen dan is deze content niet verloren. De opgeslagen bestanden zijn gekoppeld aan je Apple ID. Bij aanschaf van een nieuw iOS-apparaat kan de content aan de hand van je Apple ID worden geïmporteerd. Via de Foto-app op OS X is het ook mogelijk om pica’s te kijken vanuit je fotostream. Je gesynchroniseerde agenda, notities of herinneringen raadplegen kan via de website van iCloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *