Dit moet je weten over de nieuwe Huawei Mate 9

M9
De nieuwe smartphone van Huawei is officieel.

Na perioden van geruchten heeft de Chinese smartphonefabrikant dan eindelijk het doek getrokken van de nieuwe Mate 9. De smartphone heeft een 5.9-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1920×1080. Het toestel wordt aangedreven door een Kirin 960 chipset en volgens het bedrijf is dit de krachtigste smartphone-processor ter wereld.

In de wandelgangen werd veelvuldig gespeculeerd over de camera van de Mate 9 en de geruchten blijken te kloppen. De phablet heeft achter een Leica-camera met een 12 megapixel RGB-sensor en een 20 megapixel monochrome sensor. Deze laatste sensor zorgt er mede voor dat er meer details in een foto vastgelegd kunnen worden.

Een ander nieuwtje is de krachtige 4000mAh-accu. Deze batterij is gekoppeld aan SuperCharge-technologie. Volgens Huawei duurt het slechts 20 minuten om de accu zo te laden dat de Mate 9 een volledige dag meegaat. De smartphone draait op Android 7.0 en beschikt over 64 GB aan opslag.

Huawei komt ook met een speciale versie van de Mate 9. Hiervoor heeft de Chinese telefoonfabrikant de handen ineen geslagen met Porsche Design. Het toestel heeft een ander uiterlijk en met een schermgrootte van 5.5 inch is het AMOLED-display iets gekrompen. De Porsche Design Mate 9 zal enkel verkrijgbaar zijn in de kleur Graphite Black.

De Huawei Mate 9 is vanaf 21 november verkrijgbaar bij onder andere Media Markt en Bol.com. De telefoon kost 699 euro en komt leverbaar in de kleuren Black, Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown en Ceramic White. De Porsche Design-variant zal leverbaar zijn in China en alle Porsche Design-vestigingen. De Verenigde Staten krijgt deze speciale versie niet.

[lg_folder folder=”Huawei/Mate_9/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 Comments

  • @turbobrick: Ik snap de keuze van Huawei wel. Grote batterij en een laag resolutie scherm zorgt er natuurlijk voor dat je langer met de batterij kan doen. Bovendien ziet 9 van de 10 mensen het verschil tussen een Full HD scherm en een WQHD scherm niet op een mobiele telefoon.

   • @jeroen92: Ja niemand ziet het totdat ze qhd hebben gebruikt. We kunnen net doen alsof het niet zo is maar qhd levert echt een beter beeld op en mensen kunnen dat verschil echt wel zien. Dit is keer op keer bewezen en komt in reviews ook steeds terug.
    Zeker op de grotere schermen zie je dat gewoon.

    Als je op vrijwel alle andere punten top specs en zelfs een Porsche design studio gebruikt dan is dit een gemiste kans, immers we praten niet over een instapper van 250 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *