8,3 procent cyberaanvallen afkomstig uit Nederland

8,3 procent cyberaanvallen afkomstig uit Nederland
Nederland scoort ‘goed’ op de ranglijst van landen met de meeste cyberaanvallen: alleen uit Rusland en de Verenigde Staten worden meer aanvallen uitgevoerd.

Dat blijkt uit onderzoek van Kaspersky, maker van de gelijknamige beveiligingssoftware. Zij analyseerden de cyberaanvallen tussen april en juni en kwamen tot de conclusie dat 8,3 procent van alle gevallen afkomstig was uit Nederland. Het gaat in totaal om 31,5 miljoen cyberaanvallen, dus het lijkt erop dat ons land nog altijd behoorlijk populair is onder hackers. Wereldwijd telde Kaspersky er 379,9 miljoen.

Opvallend genoeg blijkt het doel van de cyberaanvallen flink te veranderen. Zo zijn er minder pogingen gedaan om bankgegevens te bemachtigen (min 800.000), maar werden er liefst 292.000 nieuwe malwareprogramma’s voor mobiele apparaten verspreid. Dat zijn er drie keer zoveel als in de eerste drie maanden van 2015.

Eén reactie

  1. Dit is ERG logisch.
    Er zijn nauwelijks landen te vinden waar en de pakkans zo laag is en de straffen gegarandeerd laag uit pakken.
    Koppel dit aan een prettige levensstandaard voor de crimineel en je zult tot de conclusie komen dat dit lang het paradijs is voor criminelen en dus ook cyber criminelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *