Battlefield 6 | Release date, Trailer en Eerste Indruk!

Tijdens de gaming conventie E3 van 2021 heeft EA de eerste beelden van de nieuwe Battlefield 6 getoond aan het grote publiek. De Battlefield 6 release date zal naar verwachting 22 oktober 2021 zijn.

Battlefield 6 release date

Wat weten we tot nu toe van deze game en wat kunnen we verwachten op basis van de eerste beelden? Lees hier snel alles of pre-order ‘m direct!

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Beelden uit de Battlefield 6 Trailers

Battlefield 6: Een eerste indruk

In het weekend van de E3 was het eindelijk zover: er werd een nieuwe Battlefield aangekondigd, en tijdens de presentaties kregen we gelijk een trailer met gameplay beelden te zien.  

Battlefield 6, of Battlefield 2042 is een bijzondere zet van EA: de vorige games, Battlefield 1 en Battlefield 5, gingen namelijk over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, en de nieuwe Battlefield game lijkt ons naar de toekomst te brengen.

Het lijkt erop dat Battlefield 2042 meer weg heeft van de oudere games Battlefield 3 en 4. Deze games hadden een modern oorlogsthema, wat, als we de gameplay en de naam van de nieuwe game moeten geloven, bij Battlefield 2042 ook het geval lijkt te zijn.

Battlefield 2042 trailer

De Battlefield games zijn altijd al zeer groot geweest, met in Battlefield 5 de mogelijkheid om met 64 mensen te spelen in het speltype ‘Conquest’. Battlefield 2042 maakt het echter nog groter, met de mogelijkheid om met 128 verschillende mensen in één game te spelen.

Wat we nog meer zagen in de trailer, waren extreme weersomstandigheden. In de gameplay was te zien dat zandstormen en een orkaan kunnen voorkomen, dus het lijkt erop dat deze weersomstandigheden ook in de game zelf zullen voorkomen.

Verder kregen we een aantal voertuigen te zien die in de game zitten, zoals helikopters en amfibievoertuigen. Deze voertuigen kunnen via een airdrop worden aangevraagd, zoals in de Battlefield 6 trailer te zien was.

battlefield 2042

Wat verder nieuw is, is het specialist systeem dat het class systeem gaat vervangen. In de vorige Battlefield games kon je kiezen uit vier soldaatklassen: Assault, Medic, Support en Scout.

In Battlefield 6 worden deze klassen vervangen door verschillende soorten specialisten, die elk hun eigen unieke traits hebben. Ook lijkt het erop dat deze operators hun eigen unieke items hebben, maar dit is niet met zekerheid uit de trailers te halen.

Items uit de trailer die veel aandacht hebben gekregen, waren de grappling gun, de wingsuit, en een heal pistool. Het lijkt erop dat sommige van deze gebonden zijn aan bepaalde specialists, en dat anderen te gebruiken zijn door iedere specialist.

Wat ook opviel in de trailer was het wapenmenu, genaamd ‘plussystem’. Met dit menu kun je je loadout wijzigen zonder te hoeven respawnen.

Het is verder nog best moeilijk om concrete dingen te zeggen over de gameplay, en ook bijvoorbeeld over de graphics. We weten bijvoorbeeld niet of de gameplay van de Battlefield 2042 ps5 versie was, of dat het de ps4 versie was.

Ook is het moeilijk te zeggen of de graphics die te zien waren heel anders zijn dan de graphics van Battlefield 5. Met ieder spel dat Battlefield uitgeeft, gaan de graphics er over het algemeen op vooruit, maar omdat de game ook veel groter wordt, zou het ook heel goed mogelijk zijn dat de graphics niet een enorme stap vooruit zullen gaan.

Dit zullen we echter de komende maanden te zien krijgen wanneer er als er meer trailers uitkomen, en natuurlijk op de Battlefield 2042 release date.

Battlefield 2042: Welke Consoles?

De game komt uit voor zowel de consoles van de vorige generatie, dus de Xbox One en Playstation 4, maar ook voor de Xbox series X en de Playstation 5. Zitten er voordelen aan om de Battlefield 2042 ps5 versie te halen in plaats van de versie voor de oudere apparaten?

Battlefield 6 trailer

Dit schijnt wel het geval te zijn. De Battlefield 6 ps5 versie is bij pre-order €15,- duurder dan de versie voor de Playstation 4. Hier tegenover staat dat je met de Battlefield 6 ps5 versie met 128 spelers een game kan spelen, en op de Playstation 4 versie nog steeds slechts met 64 spelers.

Het is moeilijk om te zeggen dat de graphics van Battlefield 6 op de ps5 veel beter zullen zijn dan op ps4. Het zou logisch zijn om te denken dat dit wel het geval is, omdat de hardware van de ps5 veel krachtiger is dan die van de ps4.

Aan de andere kant, omdat het voor de ps5 mogelijk is om met 128 spelers in een room te zitten, kan het ook het geval zijn dat een groot deel van de processorkracht hier naartoe gaat. Dus het is wel te verwachten dat de graphics een stukje beter zullen zijn op de ps5, maar in welke mate dat is, is nog altijd moeilijk te zeggen.

Er is een mogelijkheid om eerst de Playstation 4 te kopen en daarna de game te switchen naar Playstation 5. Dit kan echter niet met de normale versie van de game, en je zult hiervoor de Battlefield 2042 Gold Edition moeten halen.

Deze versie van de game is wel duurder dan de normale versies. Helaas kun je met de normale versies niet switchen van ps4 naar ps5.

Battlefield 2042: Wat kunnen we verwachten?

Mensen die fan zijn van de Battlefield franchise zullen waarschijnlijk erg tevreden zijn geweest met de reveal van de eerste Battlefield 2042 trailers: ze krijgen eindelijk weer een game voorgeschoteld die doet denken aan Battlefield 3 en 4.

Battlefield 6 ps5

Deze games, beide bijna tien jaar oud, waren in de tijd dat ze uitkwamen erg goed ontvangen door zowel recensenten als de gamers zelf.

In 2018 was het voor Battlefield tijd voor verandering, en ze brachten na een hele reeks moderne warfare games een game uit over de Eerste Wereldoorlog: Battlefield 1. Ook deze werd redelijk goed ontvangen, omdat dit in die tijd erg gewild was onder gamers.

De game die Battlefield daarna uitbracht was Battlefield V: een game over de Tweede Wereldoorlog. Deze game werd echter veel minder goed ontvangen, aangezien het erg veel op een kopie leek van Battlefield 1 waar een ander thema overheen is gezet.

Nu, nog eens twee jaar later, is het wederom tijd voor verandering: tijd om terug te gaan naar een game over moderne oorlogsvoering. Zal deze game net zo goed ontvangen worden als Battlefield 3?

Over het algemeen stellen de games van Battlefield nooit echt teleur, maar zijn ze ook niet uitzonderlijk goed. Ze doen het goed bij het grote publiek, maar komen ook zelden met echt vernieuwende aspecten.

Dat kan met Battlefield 2042 echter wel veranderen, omdat het een aantal nieuwe features met zich meebrengt die we niet eerder in de games hebben gezien.

Een van die features is natuurlijk het nieuwe specialist systeem. Er wordt gedacht dat dit nieuwe systeem eindelijk de echte vernieuwing met zich meebrengt die de Battlefield gamereeks nodig had.

Battlefield 2042: Wat we nog niet weten

Vrijwel de enige informatie die we hebben over de game komen van de twee Battlefield 6 trailers en de informatie die EA biedt op de website. Uit deze informatie valt echter zeer weinig uit te maken, en er blijven nog heel veel vragen over de game onbeantwoord.

Een van de belangrijkste vragen gaat over de gamemodes. De gamemode “All-Out Warefare” zal eruit komen te zien als de gamemode die in de vorige games bekend stond als “Conquest Mode” en waar de Battlefield franchise bekend om staat.

Battlefield 2042 release date

Maar hoe komt bijvoorbeeld de nieuwe gamemode “Hazard Zone” eruit te zien? De enige informatie die EA hierover geeft is dat het een squad-based modus zal worden die een gehele nieuwe multiplayer ervaring te bieden de heeft.

Volgens de website wordt het een modus die erg past bij wat je van Battlefield gewend bent, maar er heel anders uit zal zien dan de gamemodes die we van de franchise gewend zijn. Het klinkt allemaal erg veel belovend, maar er is echter nog niets bekend over hoe Hazard Zone eruit komt te zien en waarmee het zich onderscheid van andere gamemodes.

Verder zijn er nog veel vragen over de Specialists in de game. We weten dat iedere Specialist zijn of haar eigen unieke eigenschappen en gadgets heeft, maar geld dit ook voor wapen loadouts?

In het operator-systeem van Rainbow Six Siege, bijvoorbeeld, kun je bij iedere operator kiezen uit twee of drie primaire wapens en secundaire wapens. Het zou echter goed kunnen dat dit bij Battlefield 6 niet het geval zijn, en als dat zo is zou dit grote invloed op de gameplay hebben.

Ten slotte is het de vraag of Battlefield 6 wordt uitgerust met een ranking systeem. Veel game

De games die dit hebben doen het namelijk erg goed bij gamers, en het competitieve aspect van zo’n modus zorgt ervoor dat mensen meer tijd in de game steken.

Het is dan ook moeilijk om een ranking systeem toe te voegen in een game als Battlefield, omdat je in de Conquest mode met 64 mensen in één team speelt. Hierdoor heb je er veel minder invloed op dat je team wint dan bijvoorbeeld in een game als Rainbow Six Siege, waar je in een team van vijf spelers zit.

Wat wel een mogelijk is, is dat je het ranking systeem baseert op het aantal kills en deaths je in een bepaalde game hebt, zodat je rank wordt gebaseerd op individuele scores in plaats van of je de match wint of niet. Omdat hier echter nog niets over bekend is, kunnen we hier alleen nog maar over speculeren.

Pre-order Battlefield 6 nu!

Als je echt niet kunt wachten, kun je de game nu al vooraf bestellen bij Bol.com!

Battlefield 6 Release Date en Pre-Order

Op dit moment is dit alles wat er te weten valt over de aankomende game Battlefield 6. Vanaf hier is het wachten op meer informatie van EA, en anders op Battlefield 6 release date.

De aangekondigde release date is 22 oktober 2021. Dit is eerder dan veel mensen hadden verwacht, en het is dus ook een positieve meevaller.

Er valt echter wel te hopen dat we nog wat meer te weten komen over de game voordat deze wordt uitgebracht, want dat is al vrij recent en op dit moment weten we er nog vrij weinig over. Het valt dan ook wel te verwachten dat we op de EA Play Live, die op 22 juli is, in ieder geval nog een trailer te zien krijgen en dat er wat over de Battlefield 2042 bekend wordt gemaakt.

Als je nu al onder de indruk bent van de game en je weet nu al dat je de game wilt spelen als hij uitkomt, kun je deze nu al pre-orderen bij Bol.com. Niet alleen kun je met de pre-order de beta van de game vroegtijdig spelen, maar ook krijg je een aantal unieke in-game features er gratis bij.

Battlefield 6 ps5

Battlefield 6: Wat we allemaal weten

 • Modern Warfare.
  Het thema van de game is moderne oorlogsvoering. Het speelt zich af in de nabije toekomst, en dat betekent dat we met moderne wapens, gadgets en voertuigen te maken krijgen.
 • 128 spelers in één spel.
  In de “All-Out Warfare” gamemode kun je met 128 andere spelers tegelijk de game spelen. Dit geldt echter alleen voor de Battlefield 6 ps5 en Xbox Series X versies van de game, en niet voor de ps4 en Xbox One versies.
 • Extreme weersomstandigheden.
  In de eerste trailers hebben we kunnen zien hoe zandstormen en tornado’s de maps kunnen teisteren. Hoe dit alles invloed zal hebben op de gameplay moeten we echter nog afwachten.
 • Specialists
  In Battlefield 6wordt het klassesysteem vervangen door het Specialist systeem, waarin iedere Specialist unieke vaardigheden heeft. Bij de release worden er tien Specialists vrijgegeven, en in de loop van het eerste jaar komen daar nog eens vier bij.

Pre-order Battlefield 6 nu!

Kun jij niet wachten tot Battlefield 2042 uitkomt? Pre-order de game bij Bol.com om hem nog eerder te kunnen spelen!

Andere games

Ben jij benieuwd naar andere games die binnen kort uitkomen? Bekijk dan ook eens ons artikel over Elden Ring!


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *