Profiteer van Occasions | Alles over verschillende segmenten

Een auto met een goede prijs/kwaliteitverhouding kopen? Dat is in Nederland heel goed mogelijk! Door een occasion te kopen, heb je minder verzekeringskosten en minimale afschrijving op een auto van topkwaliteit.

Ontdek hier wat voor occasion het beste bij je past.

Voordat je de keuze maakt welk model van welk automerk je gaat kopen, is het belangrijk om te bedenken wat voor auto je eigenlijk nodig hebt. Hieronder hebben wij de segmenten op een rij gezet.

Powered by:

De Segmenten

Stadsauto’s

Stadsauto’s zijn in Nederland niet meer weg te denken van onze wegen. De Fiat 500, de Hyundai i10 of de Kia Picanto, je ziet ze iedere dag wel rijden. Maar dat is ook niet voor niets, want deze kleine auto’s zijn hartstikke fijn.

Stadsauto

Kleine stadsauto’s zijn ideaal als je veel korte ritjes door de stad hebt. Je past ineens in de smalste parkeerplekken. Naast dat dit segment voor veel gemak zorgt door zijn compacte modellen, zijn het tegenwoordig ook gewoon hele comfortabele auto’s.

Bijna alle automerken hebben tegenwoordig wel een klein model, wat ervoor zorgt dat er heel veel keuze is. Je kunt gaan voor een 3-deurs of toch 5-deurs, of voor een benzine of diesel of juist elektrisch. Ook al zijn deze auto’s niet altijd heel duur, het is toch aan te raden om te kijken naar een occasion.

Wil je het aanbod occasions zien?

Stationwagens

Een stationwagen ligt lager op de weg dan een SUV, waardoor hij minder snel wiebelt en minder luchtweerstand ervaart. Een stationwagen is ruimer en heeft meer kofferbakruimte dan een stadsauto. Al met al een fijne en betrouwbare familieauto waar je alles mee kan.

Door zijn grote kofferbakruimte is de stationwagen ideaal om mee op vakantie te gaan. Door de lage wegligging rijdt hij fijn en door de lage luchtweerstand verbruikt hij minder brandstof. Dit klinkt dus als een hele fijne auto en dat is het ook zeker! Deze type auto’s zijn vaak wat goedkoper dan de SUV’s.

In Nederland wordt er heel veel geleased, maar na een aantal jaar gaat de auto terug en worden deze dan verkocht. Na drie jaar gebruik kan er al een afschrijving zijn van 50% op de originele prijs. Door voor een occasion te kiezen heb je dus een nog hele goede auto voor een nog betere prijs.

Benieuwd naar het aanbod occasions?

Stationwagen vakantie

SUV’s

Wil je toch een stoere SUV, maar vallen ze allemaal net boven het budget? Kies dan voor een SUV occasion, met dezelfde kwaliteit, maar wel een kleiner prijskaartje.

SUV auto

Net als met een stationwagen krijg je met een SUV een ruime auto, geschikt voor gezinnen. Het is zowel binnen als buiten Europa een extreem populair segment en daarom zijn er ook heel veel verschillende modellen.

Ga je voor de de zuinige Volkswagen Tiguan of eerder voor de luxe Ford Kuga? Wil je nog met de hand schakelen? De SUV’s zijn er in allerlei vormen, maten en prijzen, maar één ding is zeker: Wanneer je hem als occasion koopt, is de auto een stuk goedkoper.

Meer weten over de beschikbare auto’s?

Automaten

Heb je het schakelen nooit helemaal onder de knie gekregen? Of ga je gewoon voor comfort? Dan is een automaat een goede optie voor jou!

Een automaat is een auto met een automatische schakelbak, waardoor de bestuurder niet meer met de hand hoeft te schakelen. Dit is ideaal voor als je in de stad of in files rijdt.

Tegenwoordig is het zelfs ook mogelijk om een rijbewijs voor een automaat te halen. Dus als je het schakelen niet onder de knie krijgt, kun je er ook voor kiezen om dit rijbewijs te halen en in een automaat te gaan rijden. Over het algemeen zijn automaten nog iets duurder dan schakelauto’s, maar daarom is het aanschaffen van een occasion des te aantrekkelijk.

Meer lezen over het aanbod occasions?

Vrouw in luxe auto

7 persoons occasion

Wil je veel ruimte in de kofferbak, of genoeg plekken om met een gezin van 7 rond te rijden? Het lijkt misschien moeilijk om een auto te vinden die hiervoor geschikt is, maar met de Tesla Model X of de Opel Zafira is het allemaal mogelijk.

Familie auto

Er zijn verschillende opties binnen het segment: de 7 persoons occasion. Je kunt gaan voor een MPV; een multi-purpose vehicle. Hierbij is het mogelijk om de 2 achterste stoelen uit de kofferbak te halen, zodat je heel veel laadruimte hebt wanneer je bijvoorbeeld de grote boodschappen gaat doen.

Ook zijn er verschillende SUV’s die 7 zitplaatsen aanbieden. Een SUV is vaak wat ruimer dan een MPV, maar je levert wel in op laadruimte omdat de achterste stoelen er niet uit kunnen. Maar ook een busje met 7 of zelfs 9 plekken is mogelijk. Doordat je erg veel ruimte erbij krijgt, lever je wel wat in op rijcomfort.

Benieuwd naar het aanbod 7 persoons occasions?

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Wil je nog meer informatie?

Wil je meer weten over wat het kopen van een occasion inhoudt en waar je allemaal op moet letten? Op deze pagina kun je dat en nog veel meer vinden over een occasion auto.

Het kopen van een occasion is niet makkelijk. Je moet rekening houden met verschillende factoren, zoals zuinigheid en het aantal gereden auto’s. Om hierbij te helpen kun je gebruik maken van deze buying guide.

De beste elektrische auto’s in hun segmenten

Gevonden bij auto.nl

Audi Q4
Pros:
  • Actieradius van 511 km
  • Luxe interieur en exterieur
  • Audi e-care bij de elektrische auto, dus altijd goede service
Volkswagen Tiguan
Pros:
  • Gemaakt in verschillende uitvoeringen
  • Volkswagen heeft allerlei features voor de Tiguan, zoals Travel Assist
  • Veel beschikbaar als occasion
Peugeot 2008
Pros:
  • Een betrouwbare auto
  • Al vanaf 15.000 euro beschikbaar
  • Standaard met brandstof besparend start/stopsysteem
Lasso Brag

Meer over Occasions

Meer over segmenten

Wil je nog meer weten over de verschillende segmenten? Lees dan de volgende pagina’s:

Future Mobility

Wil je nog meer weten over hoe we ons gaan vervoeren in de toekomst?

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby