De beste speed pedelecs

Super snel op je bestemming, maar zonder files en veel beter voor het milieu. De speed pedelec is de populaire vervanger voor de auto als het gaat om dagelijkse ritten als het woon-werk verkeer. Vind hier de beste speed pedelecs en wat ze zo goed maakt.

De speed pedelec stijgt rap in populariteit. Veel mensen vinden de snelheid en de resulterend tijdsbesparing van deze fiets ideaal. Maar velen weten niet dat je niet zomaar op een speed pedelec mag rijden en dat er een aantal regels zijn waaraan je zult moeten voldoen.

Deze fietsen kun je snelheden van wel 45 km/u behalen. Deze snelheden kun je bereiken doordat je eigen spierkracht ondersteund wordt door de elektrische motor.

Dat is natuurlijk super, maar het brengt ook gevaren met zich mee. Er gelden dan ook regels voor het gebruiken van een speed pedelec. Het dragen van een helm is verplicht en je met rijden op bromfietspaden mits die er zijn. Ook heb je een bromfiets rijbewijs of een regulier rijbewijs nodig om op een speed pedelec te mogen rijden.

E-bikes verkopen in Nederland halen de gewone fiets in

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Koplopers in Future Mobility

De favorieten

Speed pedelecs komen in allerlei soorten en maten. Met hoge of lage instap, en met diverse motoraandrijvingen: midden, voor- of achterwiel.

Ook als het gaat om merken is er genoeg om uit te kiezen. Je zult met name de fietsen van Gazelle, Sparta en Stromer veel tegenkomen. Dit zijn de bekendste merken en deze zijn bovendien gewoon heel betrouwbaar.

Speed pedelecs zijn wel een stukje duurder dan regulier e-bikes, maar ze zijn dan ook wel een stuk steviger en gaan langer mee.

Het aanbod speed pedelecs is minder groot dan dat van standaard elektrische fietsen, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds genoeg te kiezen valt.

Stromer ST1

De speed pedelecs uit de Stromer ST serie komen als beste uit de test. Deze ST1 is een efficiënte speedbike en ideaal voor woon-werkverkeer.

Gazelle CityZen Speed

Deze Gazelle ontvangt uitstekende reacties van speed pedelec gebruikers en is bovendien relatief goed betaalbaar.

Sparta d-Burst METB

Dit is de best verkochte speed pedelec van Sparta, met een krachtige motor en stabiele gewichtsverdeling.

Stromer ST1

De Stromer ST2 is de beste speed pedelec van het moment. Deze speedbike is efficiënt, krachtig, heeft aanpasbare features en een ruim bereik.

Het jongere broertje van deze speed pedelec, de Stromer ST2, kwam als beste uit de fietstest van 2022, met een score van 8,4.

Goede actieradius

Ondersteunende Stromer CYRO Drive II achterwiel motor

Ketting aandrijving met 9 versnellingen

Motor minder geschikt voor steile heuvels

618Wh capaciteit, met accu upgrade mogelijkheid

Stromer ST1

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby

Gazelle CityZen Speed

Deze sportieve speedbike is lekker licht en prettig in gebruik. Deze speed pedelec is verassend voordelig in verhouding met de kwaliteit die je ervoor krijgt. Deze fiets is deze heel geschikt voor het alledaags woon-werkverkeer, waardoor het relatief lage bereik geen probleem vormt.

De CityZen Speed is een van de beste speed pedelecs volgens de Fietsersbond.

gazelle cityzen speed

500 Wh accu, geen accu upgrade beschikbaar

Bosch Performance Speed middenmotor

Relatief kleine actieradius (25-60 km)

Strak design

Voorvering en bagagedrager met snelbinder

Sparta d-Burst METB

De Sparta d-Burst is de beste verkochte speed pedelec van het merk en de enige in dit rijtje die meer bedoeld is voor recreatief gebruik dan dagelijks woon-werkverkeer. De motor is zeer krachtig en de fiets biedt veel comfort om bijvoorbeeld langere ritten te kunnen maken.

Zeer sterke 75 Nm motor

Maximumsnelheid 45 km/h

625 Wh accu capaciteit met 30-80 km actieradius

Voordelige speed pedelec

Bromfiets- of autorijbewijs nodig

sparta d-burst metb

Een Speed Pedelec kopen?

Op Fietsvoordeelshop koop je de beste speed pedelec voordelig!

Meer over deze merken

Gazelle

De grootste en oudste fietsenfabrikant van Nederland weet wel het één en het ander over fietsen, elektrisch of niet.

Sparta

Ook Sparta staat hoog in de markt rankings, met hoge kwaliteit elektro motoren. De fietsen van Sparta zijn daarom heel populair.

Stromer

Stromer is een van oorsprong Zwitserse fietsenfabrikant. Ze staan vooral bekend om hun uitstekende speed pedelecs.

Meer over speed pedelecs

Elektrisch rijden is maar een kleine deel van ons vervoer in de toekomst, als nu gaat om auto’s of fietsen. Fossiele brandstoffen zullen worden vervangen door schonere brandstoffen.

Voor velen is de speed pedelec op het moment de beste vervanging voor de auto. Ze worden dan ook snel populairder.

In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt en moet weten over speed pedelecs, maar ook over elektrische auto’s en e-bikes.

Wat je moet weten

Vanwege de hoge snelheden die je kunt bereiken met een speed pedelec, gelden er speciale regels. Verder is het natuurlijk belangrijk meer te weten over de verschillende eigenschappen die deze speedbikes kunnen hebben.

Lees het allemaal in de artikelen hieronder.

Vind jouw speed pedelec

Wil jij een speed pedelec gaan aanschaffen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? (accu, actieradius, etc.)

We hebben alle stappen voor je op een rij gezet. Benieuwd naar onze buying guide speed pedelecs?

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door