Alles over de e-bikes van KOGA | Sportfietskampioen verovert de stad

De elektrische fietsen van KOGA kenmerken zich door het sportieve karakter en de hippe en frisse uitstraling! Lees meer over de beste e-bikes van dit merk.

KOGA elektrische fietsen verraden duidelijk dat ze van een sportfietsenfabrikant afkomstig zijn. Ze zijn over het algemeen wat meer lichtgewicht en uitermate geschikt voor meer sportief ingestelde mensen. Qua uiterlijk is de KOGA ook hipper en frisser dan de mainstream merken. Je merkt aan de goede afwerking van de fietsen dat het hier om een handgemaakt kwaliteitsproduct gaat.

Inmiddels heeft KOGA een ruim aanbod zodat er voor iedereen een passende e-bike te vinden is. Lees meer over de sterke en zwakke punten van dit merk en bekijk de beste elektrische fietsen van dit moment.

Powered by:

Sterke en zwakke punten van de KOGA elektrische fiets

Sterke punten

 • Sportief karakter
 • Zorgvuldig handwerk
 • Sterke nadruk op kwaliteit
 • Fraaie vormgeving

Zwakke punten

 • Ideaal voor sportieve rijders, wat minder voor comfortzoekers
 • Wat duurdere fietsen

De top 3 KOGA e-bikes

Koga E-Nova EVO 2023
Pros:
 • Stille en krachtige motor
 • Comfortabel zadel
 • Drie verschillende accu's
Koga E-Lement 2021
Pros:
 • 11 versnellingen
 • Betrouwbare Bosch Performance Gen3
Koga Vectro s10 2023
Pros:
 • 11 versnellingen
 • Optimale gewichtsverdeling
 • MIK-bagagedrager
Lasso Brag

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Meer over KOGA elektrische fietsen

Koga E-Nova EVO 2023
2.999,-

Met de Koga E-Nova EVO geniet je van een moderne en comfortabele e-bike-ervaring. De krachtige Bosch middenmotor biedt stille ondersteuning, terwijl het innovatieve belt drive systeem zorgt voor extra licht fietsen en weinig onderhoud.


Het comfort van de fiets wordt versterkt door de verende voorvork en zadelpen, waardoor lange ritten geen probleem zijn. De accu is netjes verwerkt in de bagagedrager en de snelbinders maken het gemakkelijk om bagage mee te nemen.


Met de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende accu's, kun je altijd de actieradius kiezen die het beste bij jou past. Of je nu dagelijks in de stad fietst of lange toertochten maakt, de Koga E-Nova EVO is de perfecte e-bike voor jou.

Pros:
 • Stille en krachtige motor
 • Comfortabel zadel
 • Drie verschillende accu's
Koga E-Lement 2021

De Koga E-Lement is een hoogwaardige e-bike die ontworpen is voor de veeleisende fietser. Met zijn krachtige en stille Bosch Performance Line motor, biedt de Koga E-Lement ongeëvenaarde prestaties en een soepele rijervaring op elk terrein.


De verende voorvork en zadelpen zorgen voor extra comfort, terwijl de Shimano XT T8000 zorgt voor een extreme range. Met maar liefst 11 versnellingen behoort het tot de beste uit deze categorie.


De Koga E-Lement heeft een stijlvol en slank design met geïntegreerde kabels en een verborgen accu in het frame. Met de optionele extra batterijen, kun je gemakkelijk je actieradius vergroten tot wel 70 kilometer.


Pros:
 • 11 versnellingen
 • Betrouwbare Bosch Performance Gen3
Koga Vectro s10 2023
4.299,-

De Koga Vectro S10 is de perfecte combinatie van comfort en prestatie. Met de accu direct achter de zadelbuis geplaatst, dicht tegen de Shimano STEPS middenmotor, heeft de fiets een optimale gewichtsverdeling en wegligging.


Schakelen gaat goed met de 11-speed Shimano Deore derailleur. Zelfs op hobbelige wegen bieden de geveerde voorvork en brede banden uitstekend rijcomfort. Ben je nieuwsgierig naar de Koga Vectro S10? Klik dan in de link in dit artikel en bekijk de fiets op de website van onze partner Fietsvoordeelshop.

Pros:
 • 11 versnellingen
 • Optimale gewichtsverdeling
 • MIK-bagagedrager
Lasso Brag

Waar ben je naar op zoek?

Het vervoer in de toekomst is natuurlijk breder dan alleen elektrische fietsen. Er staat ons een ongekende revolutie in het transport te wachten, waarbij fossiel wordt vervangen door elektriciteit en andere schone brandstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan de speed pedelec, die snel in populariteit toeneemt. In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over elektrische fietsen, accu’s en natuurlijk ook over speed pedelecs, het snelle broertje van de elektrische fiets.

Speed Pedelecs

Elektrische fietsen zijn begrensd op 25 km per uur en hebben een motor van maximaal 250 watt. Maar wat als je sneller wilt? Dat kan, maar dan moet je kiezen voor een zogenoemde speed pedelec. Daarmee kun je veel harder, tot over de 45 km per uur.

Elektrische fietsen

Al meer dan de helft van alle fietsen die verkocht wordt, een elektrische fiets. Steeds meer mensen doen hun dure auto de deur uit en vervangen deze door een zuinige en gezonde elektrische fiets. We hebben de favoriete fietsen voor je verzameld.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets?
Wat kost een speedpedelec?
Wat is de beste elektrische fiets?

Veelgestelde vragen over Batavus

Wat zijn de sterke kanten van KOGA?

Kwaliteit staat op nummer 1 bij KOGA, en dan een hele poos niets. Elke KOGA fiets wordt 100% in Nederland gemaakt, met de hand. Niet afgeraffeld, maar juist met oog voor detail en op maat gemaakt. Hierbij gebruikt de fabriek de modernste en beste onderdelen. Elk KOGA ontwerp wordt rigoureus getest in de eigen teststraat. Ook zijn de ontwerpen van KOGA erg fraai, waardoor ze veel bewondering oogsten.

Wat is de beste KOGA e-bike?

De best geteste KOGA e-bike volgens de Consumentenbond (2021) is de KOGA E-Lement, 500Wh. Maar ook andere KOGA elektrische fietsen zijn erg goed. Een fiets is geen simpel product zoals een tosti-ijzer. De wensen van fietsers zijn heel divers. Zo zal een urban biker een andere fiets willen dan iemand die op fietsvakantie wil gaan.

Welke KOGA elektrische fiets heeft het grootste bereik in kilometers?

Modellen die de zuinige motor Bosch Active Line Plus met een grote 500 Wh accu combineren, hebben de grootste actieradius. De Pace lijn en de WorldTraveller hebben daarom het grootste bereik.

Wie is de eigenaar van KOGA?

KOGA is nu onderdeel van de Accell Groep, met het hoofdkantoor in Heerenveen. Andere Accell bedrijven zijn Sparta, Batavus, Babboe en enkele buitenlandse merken, waaronder Raleigh.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby