Kalkhoff, de gerenommeerde Duitse fietsfabrikant die onlangs zijn eeuwfeest vierde, laat ook in 2022 zien nog helemaal bij de tijd te zijn. En wel met de uitstekende Kalkhoff Image 3.B Move BLX 2022. Hiermee lijkt de fabrikant een scherpgeprijsd alternatief voor de wat prijziger Image 5.B Excite+ ontwikkeld te hebben. Ook deze nieuwe Kalkhoff voelen we stevig aan de tandwielen. Kan deze Kalkhoff de goede naam van de bekende Duitse meesterfietsen overeind houden?

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/831/”]

Betaalbare luxe fietservaring op een degelijke fiets

Al ruim een eeuw worden er in het Duitse Kloppenburg fietsen gemaakt door de fabrikant Kalkhoff. Kalkhof is bepaald geen nieuwkomer dus. Maar dat wil niet zeggen dat de fietsenmaker technisch achterloopt. Integendeel zelfs, de fabrikant is steeds weer aan het voorfront van nieuwe technische ontwikkelingen. Zo ook de e-bike markt, waar Kalkhoff al vrij vroeg instapte.

Daarbij verliezen de Duitsers de kwaliteit nooit uit het oog. Dat is ook de reden, waarom Kalkhoff elektrische fietsen twee van de top vijf bestgeteste fietsen in het Consumentenbond elektrische fiets onderzoek vormden. Ook bij testen van andere organisaties die geregeld fietsen technisch vergelijken, scoren de rijwielen van Kalkhoff bovengemiddeld goed, tot topprestaties. Je kan dus zeker zeggen, dat als je kiest voor een Kalkhoff elektrische fiets, je met deze keus een gestaald kwaliteitsrijwiel in huis haalt.

Ook deze Kalkhoff Image 3.B Move BLX 2022 mag er zijn. Wil je de stad verkennen, of ontspannen een heerlijk tochtje maken in de buitenlucht op een recreatieve fietstoer, dan is dez efoets wat je zoekt. Een zeer aangename metgezel, waarmee je je net even wat meer zen gaat voelen. Wil je next level gaan met de prettige combinatie van de geavanceerde fietstechniek van Kalkhoff, met, natuurlijk, ook de uitmuntende aandrijfketen van Bosch, kies dan voor ongestoord fietsplezier.

Een vervoermiddel waarmee je ook nog eens aan je lichamelijke conditie werkt. Wil je je auto wat vaker laten staan? Met deze kwalitatieve nieuwe manier van vervoer toon je duidelijk je commitment voor een nieuwe, sportieve maar toch aangename manier van vervoer. Waarmee je je gezondheid en je fitheid ook nog eens structureel verhoogt.

Kalkhoff Image 3.B Move BLX

De motor van deze fiets is met 50 Wh wat aan de zwakke kant, maar dat wordt dan weer goed gemaakt door het wat lagere gewicht. De accu van 500 Wh is voldoende om je op deze fiets

Is deze Kalkhoff elektrische fiets een goede koop? Het antwoord op deze vraag hangt er sterk van af wat je zoekt in een fiets, en of datgene wat je zoekt, terugkomt in deze Kalkhoff fiets. Zo is voor wat zwaardere mensen het model Image 5.B Excite+ beter geschikt.

Maar ook deze Kalkhoff Image 3.B Move BLX 2022 heeft bijzondere eigenschappen en aantrekkelijke kanten, want hem voor veel Kalkhoff liefhebbers de beste fiets maakt. Welke dat zijn? Op deze vraag gaan we hier uitgebreid in.

Wat is speciaal aan de Kalkhoff Image 3.B Move BLX?

Iedere fiets heeft zijn sterke en zwakke kanten, en dat geldt natuurlijk ook voor de Kalkhoff Image 3.B Move BLX. Er zijn fietsen met nauwelijks sterke kanten en veel zwakke kanten. Het goede nieuws is dat dit model bijna alleen sterke kanten heeft.

Er zitten meerdere sterke kanten aan de Kalkhoff Image 3.B Move BLX. Zo is er de gesloten kettingkast. Daardoor is de kans vrijwel nul dat er vuil in de kettingkast komt, en dat je ketting vast gaat lopen door zand, of andere dingen die tussen de schakels van de ketting gaan zitten.

Ook is deze kettingkast mooi in het frame verwerkt, waardoor je je niet hoeft te schamen als je met deze fiets over de weg zweeft. Maar dat is nog niet alles, want er is wel meer positiefs te zeggen over dit degelijke stuk Duitse rijwieltechniek.

Bijvoorbeeld dat het een mooie en elegante e-bike is,. Zowel prima geschikt voor een dagelijks ritje, als om lekker de omgeving van je woonplaats te verkennen. De eersteklas middenmotor van de bekende Bosch kwaliteit bijvoorbeeld, die altijd voor je klaarstaat. En dan is er natuurlijk de zeer krachtige accu van maar liefst 625 Wh, waarmee je een ongekend grote actieradius hebt.

Ook fijn om te weten is dat de lage plaatsing van de motor en de accu deze fiets een laag zwaartepunt, en hiermee een heel stabiel rijgedrag geeft. Dat maakt rijden op de Kalkhoff Image 3.B Move BLX een ontspannende en verrijkende ervaring voor lichaam en geest.

Aan alles kan je merken dat de vakmensen van Kalkhoff niet gisteren is begonnen met fietsen bouwen. De onderdelen en elementen van deze fiets zijn harmonieus op elkaar afgestemd, waardoor je je veilig voelt en weet dat je op een met liefde en ervaring samengesteld stuk rijwieltechniek zit.

Een fiets die zowel heel erg lekker rijdt, als op details best wel vernieuwend is. Zolang dit het gebruiksgemak en de kwaliteit maar niet aantast. Want op dat terrein sluit de fabrikant duidelijk geen compromissen. Daar merk je de ervaring van vele tientallen jaren fietsenbouwen. Een gepolijst ontwerp, waar je niet snel een miskoop aan begaat.

Ook een prettige ontdekking is dat de Intuvia display afneembaar is. Die kan je dus gewoon mee naar binnen nemen als je je fiets ergens parkeert. Een fijn en veilig idee. Ook omdat je zo de display beschermt tegen vorst. En tegen diefstal natuurlijk, want de kans dat een dief je Kalkhoff elektrische fiets meeneemt wordt zo natuurlijk wel een stuk kleiner. Kortom: wil je kiezen voor een duurzame en toch comfortabele levensstijl, dan is de Kalkhoff Image 3.B Move BLX best wel een logische keuze.

Kalkhoff Image 3.B Move BLX

De technische details van de Kalkhoff Image 5.B Move+ BLX 2022: wat is goed en wat kan er beter

Op lage snelheden is deze fiets prettig en stabiel te besturen, wat tijdens het rijden een zeker, veilig gevoel geeft. Wil je op een veilige en comfortabele fiets naar je werk gaan? Dan is deze fiets zeker wat je nodig hebt. Dat deze fiets het product is van ervaren vakmensen merk je aan het ontbreken van storende geluiden. Dat is namelijk een teken dat de onderdelen goed bij elkaar passen en met zorg zijn gemonteerd. Ook de gesloten kettingkast maakt dit een storingsarme, praktische en tegelijkertijd comfortabele elektrische stadsfiets.

Deze fiets kampt met een wat zwakkere Bosch Active Plus motor, maar voor de doelgroep, de gemiddelde stedelijke fietser, die af en toe een ommetje maakt buiten de stad, is dit een prima fiets. Voordeel van de keuze van deze motor is dan weer dat deze erg zuinig omspringt met de accu. Daarom is het bereik van deze fiets opmerkelijk groot, in gunstige omstandigheden zelfs tot 140 km op een volle accu. Dat maakt de Kalkhoff Image 5.B Move+ BLX 2022 bij uitstek geschikt voor de recreatieve fietser of de liefhebber van langere toertochten. Minpuntje is dan wel de vrij beperkte mogelijkheden om bagage mee te nemen.

Specificaties:

Motor: Bosch Active Plus middenmotor, 36 V / 250 W / 50 Nm
Accu: Bosch PowerTube Li-ion 36 V, oplaadbaar met 4 A
Display: Bosch Purion LCD met Walk Assist
Vork: SR Suntour NEX HLO, blokkeerbaar
Zadelpen: Patent, geveerd
Remmen: Shimano MT200 hydraulische schijfrem
Aandrijving: Shimano Nexus, 5 versnellingen
Stuurpen: aluminium, verstelbaar
Stuur: Tour, aluminium
Wielset: Concept EX

Technische data:

Maat: S M L XL
Gewicht: 26,28 kg
Toelaatbaar gewicht: 130 kg

Specifieke functies

hoogwaardig verlichtingssysteem
stuurpen in hoogte verstelbaar
redelijk permanent totaalgewicht

Garantie

10 jaar op het frame, 2 jaar op de motor

PluspuntenMinpunten
Moderne e-bike
Zeer strakke afwerking
Lage instap
Krachtige Bosch Active Plus motor
Inclusief veilige hydraulische schijfremmen
Veel losse kabels aan de voorkant van de fiets
Bagagedrager kon groter

Voor wie is de Kalkhoff Image 5.B Move+ BLX 2022 het meest geschikt?

De Kalkhoff Image 5.B Move+ BLX 2022 is duidelijk toegesneden op de meer prijsbewuste koper, die niet alleen een voordelige, maar ook een kwalitatief goede fiets wil voor dagelijks gebruik. Maar ook voor recreatief fietsen is deze fiets een goede keuze.

Dankzij de zuinige motor en de best wel grote accu, kan deze fiets ook voor langere fietstochten een redelijke ondersteuning bieden bij het trappen. Ook voor dagelijks gebruik in de stad, maar ook als forenzenfiets is deze fiets prima geschikt. Ben je wat zwaarder, dan kan je beter kiezen voor de duurdere, maar sterkere Kalkhoff Image 5.B Excite+. Maar is je lichaamsgewicht normaal, dan is de voordeliger en zuiniger Kalkhoff Image 5.B Move+ BLX 2022 echt een verstandiger keus.

Ook fijn aan deze fiets zijn de solide hydraulische schijfremmen. Wil je comfortabel, maar vooral veilig fietsen, dan wordt je erg blij van deze betrouwbare en veilige remmen. Van hydraulische schijfremmen is bekend dat ze altijd werken, ook bij nat weer. Dat is met goedkopere soorten remmen nog vaak afwachten. Natuurlijk ontbreekt goede heldere verlichting niet aan deze fiets. Deze twee dingen, plus de soepele besturing, maakt dat je je met de Kalkhoff Image 3.B Move BLX veilig op de weg kunt wagen.

De zwakkere motor is wel een beetje een minpuntje, maar is voor een fietser met een normaal gewicht in principe voldoende om ook de wat steilere heuvels aan te kunnen. Woon je in een gebied met echt steile heuvels, zoals Zuid-Limburg, dan ontkom je er niet aan om af en toe stevig bij te trappen. Wat natuurlijk ook wel weer een bonus is als je sportief wilt zijn.

Maar woon je in een vlak gebied met hooguit flauwe heuvels, zoals de rest van Nederland, dan is de Kalkhoff Image 3.B Move BLX een fiets die je op het lijf geschreven is. Zeker als je bedenkt dat deze voorzien is van het betrouwbare Bosch aandrijfsysteem, waar je heel wat jaren plezier van kan hebben.

Kortom: ben je gemiddeld zwaar gebouwd, houd je van kwaliteit en Duitse degelijkheid, en wil je eerst en vooral een veilige en goede fiets, kijk dan niet verder dan de Kalkhoff Image 3.B Move BLX. Van een keus voor deze fiets ga je nog lang plezier hebben.