Alles over Kia, onze favorieten

De beste 4 op rij

Alles over het merk en rijden in een EV

Powered by YourMoby

Kia begon in 1944 in Seoul als fabrikant van fietsonderdelen, om vervolgens ook motorfietsen te gaan maken. In de jaren 70 kwamen daar de eerste auto’s bij en inmiddels zijn deze Kia’s niet meer weg te denken uit het straataanzicht. In 2023 heeft Kia niet minder dan 20 modellen op de markt, waarvan maar liefst 12 hybride of volledig elektrisch. Een toekomst waar men in 1997, toen het bedrijf te midden van een financiële crisis in Azië failliet ging, niemand van had durven dromen.

Na een doorstart onder Hyundai, tevens een Koreaanse grootmacht, heeft Kia alles weer op de rit. Waar in 2003 Kia nog maar 35% van de Europese marktsegmenten bediende, staat de teller inmiddels op meer dan 80%. Deze groei correspondeert met de verkoopaantallen die sinds 2008 elk jaar gestegen zijn. In 2015 verkocht Kia in West- en Oost-Europa niet minder dan 385.000 eenheden.

Via de samenwerking met Hyundai heeft Kia toegang tot een hoop technologisch vernuft. Niet vreemd dus, dat Kia qua elektrische auto’s flink wat te bieden heeft. Wat volgt is een top drie van de huidige modellen-range.

Powered by:

De elektrische auto’s van Kia

kia ev6 long range 2wd 2022

Kia EV6

De EV6 oogt niet alleen modern, sportief en revolutionair; hij is het ook! Met snufjes als een dakspoiler met het profiel van een vliegtuigvleugel en portiergrepen die “flush” kunnen verzinken in de deuren is deze volledig elektrische sportwagen zeer aerodynamisch. Niet alleen goed voor het oog, maar door een verminderde weerstand en dus lager energieverbruik ook voor de portemonnee.

Dankzij de intelligente koplampen zie je alles op de weg zonder je tegenliggers te verblinden. Niet minder rap dan de auto zelf is de laadtijd: van leeg tot helemaal vol in 45 minuten. 10 tot 80 procent duurt onder optimale omstandigheden slechts 18 minuten, zo laad je in 4,5 minuut 100 kilometer bij.

Volledig opgeladen heeft de auto een bereik van niet minder dan 528 km (WLTP). Niet gek dus, dat de EV6 in 2022 de auto van het jaar was. En dan hebben we het niet alleen over elektrische auto’s, ook in vergelijking met traditioneel aangedreven auto’s was in 2022 de EV6 de eerste keuze. De EV6 is sinds 2021 beschikbaar op de Nederlandse markt.

Niro EV

Een veelzijdige crossover met een uniek karakter. Van de gedurfde styling, we mogen gerust stoer zeggen, tot de slimme technologie; er is veel om van te houden. Strakke hexagonale grille, unieke Aero C-stijl die er voor zorgt dat deze auto van formaat als een mes door de lucht snijdt en dat allemaal zonder dat het ten koste gaat van het ruime interieur.

Ook de Niro EV beschikt over snellaadtechnologie (0 tot 80 procent in 54 minuten met een 100kw snellader) en heeft met volle batterijen een reikwijdte van 455 km (WLTP). Na de introductie in 2019 heeft de Niro een facelift gehad in 2022 waarbij er ook een aantal veiligheidssystemen zijn toegevoegd en is het rijbereik vergroot tot 460 km. Daarbij is de prijs gelukkig hetzelfde gebleven. De Niro EV is niet voor niets de bestverkochte elektrische auto in Nederland van de jaren 2020 en 2021.

kia niro
Kia Seoul

E-Soul

Sinds 2014 beschikbaar in een veelvoud aan frisse kleuren. Dankzij de moderne lijnen, is de E-Soul uitgesproken en net even anders, zeker na de introductie van de tweede generatie in 2019. Dat is niet alleen van buiten het geval, het centrale display is op te delen in drieën, zodat je niet hoeft te kiezen tussen zicht op de navigatie, het stroomverbruik en je favoriete muziek.

Bijzonder pluspuntje: de E-Soul is ook beschikbaar in bestelversie. De E-Cargo is de perfecte oplossing voor iedereen die in de stad met kleine of middelgrote pakketjes op pad moet. Totale laadruimte bedraagt ruim een hele kubieke meter. Dankzij 3-fase laden sta je tot drie keer korter bij de laadpaal. Op volle batterijen heeft de E-Soul een rijbereik van 452 km (WLTP).

De elektrische auto’s van Kia op een rij

Kia Niro
Pros:
 • Actieradius: 455 km (WLTP).
 • 10.25” full map navigatiesysteem met Kia Connect en Live Services
 • Ruim interieur
 • 0 tot 80 procent opladen in 54 minuten met een 100Kw snellader
Kia e-Soul
Pros:
 • Actieradius: 452 km (WLTP)
 • 3-fase laden
 • 10.25” multimedia en navigatiesysteem
 • Ook beschikbaar in E-Cargoversie
Kia EV6
Pros:
 • Actieradius: 528 km (WLTP)
 • Autonome rijbaanvolgassistentie inclusief file assistentie (LFA)
 • 12.3“ full map navigatie met Kia Connect
 • Opladen van 10 tot 80 procent in ongeveer 18 minuten
 • Sportief uiterlijk.
Lasso Brag

EV 9

Een SUV met 4e generatie batterijtechnologie. Kia’s nieuwste elektrische hoogstandje is pas recent (28-3-23) in primeur gegaan en veel is er dus ook nog niet bekend, maar wat Kia al heeft laten zien oogt veelbelovend. Volgens Kia zal de EV9 een riante actieradius hebben en beschikbaar zijn met een hoop technologische snufjes. Bijvoorbeeld, mist de Nederlandse wetgeving het toe gaat laten, het Highway Driving Pilot system waarmee level 3 autonoom rijden mogelijk is. Ook wordt het interieur gemaakt van duurzame materialen zoals mais, suikerriet en gerecyclede PET-flessen.

Kia EV9

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

De voordelen van elektrisch

Al wel helemaal fan van Kia, maar nog niet zeker of elektrisch rijden wat voor jou is? Elektrische auto’s worden steeds beter vertegenwoordigd in het straatbeeld. Dat is niet alleen maar mode! Elektrisch rijden kent vele voordelen op veel en uiteenlopende vlakken. Elektrische auto’s zie je steeds meer voorkomen!

 1. Niet alleen is elektrisch rijden comfortabeler door minder herrie en trillingen, want wat beter is voor de inzittenden is in dit geval ook beter voor de auto zelf. Een interne verbrandingsmotor telt wel 2.000 bewegende onderdelen, elektrische motoren vaak 20 of zelf minder.
  Minder beweging = minder slijtage, en dus vaak goedkoper in het onderhoud.
 2. Maar daar houden de besparingen niet op. Zo betaal je bijvoorbeeld geen aanschaf- of wegenbelasting op een elektrische auto en betaal je mogelijk minder aan stroom per kilometer dan je kwijt was geweest aan brandstof. Dit alles bewijst maar weer dat je niet altijd hoeft te kiezen tussen milieubewust en financieel slim leven, met elektrisch rijden kan het allebei.

Meer weten over elektrisch rijden? Je vindt meer informatie op onze algemene pagina.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over Kia? We hebben de meest veelgestelde vragen op YourMoby voor je verzameld.

Wat kost een Kia EV6?

De EV6 is verkrijgbaar vanaf 48.995*.

Wat kost een Kia Niro EV?

De Niro EV is verkrijgbaar vanaf 44.795*.

Wat kost een Kia E-Soul?

De E-Soul is verkrijgbaar vanaf 37.295*.

*Alle prijzen zoals op 28-3-2023 weergegeven op Kia.nl.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby